StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як швидко видалити кісточки з вишні: топ-5 найпростіших способів

30 червня 2024, 13:42
191
Літо - сезон заготовок на зиму, зокрема з вишні. Однак з нею виникають складнощі у видаленні кісточок. Для вирішення цієї проблеми треба знати кілька лайфхаків.
Вишня
Як швидко видалити кісточки з вишні / Колаж: Главред, фото: flickr, скрін з відео

Чимало закруток та заготовок із вишні роблять досвідчені господині влітку на зиму. Однак багато хто стикається з довгим та марудним процесом очищення вишень від кісточок.

Та є методи, які допоможуть пришвидшити цей процес та з легкістю очистити ягоди. Український блогер Богдан Волинський у відео на YouTube поділився найкращими способами.

Спосіб №1

Найпростіший варіант видалення кісточок із вишень не потребує жодних підручних матеріалів. Достатньо лише розламати ягоду навпіл та видусити кісточку. Однак, цей метод має свої недоліки - під час очищення ви втратите чимало соку з вишні та, скоріш за все, забруднитеся.

Спосіб №2

Для другого методу потрібно взяти тонкий ніж. За його допомогою робимо два надрізи зсередини і кісточка вистрибує самостійно. Тут важливо бути обережним, адже розріз робиться не на дошці, а в повітрі і може призвести до пошкодження пальців.

Спосіб №3

Набагато безпечнішим є спосіб ще з дитинства - із застосуванням звичайної шпильки. Кільце на хвостику вставте у місце, де була плодоніжка та легенько виштовхніть кісточку назовні.

Спосіб №4

Досить неординарним методом видалення кісточок з вишні є часникодавка. На ній є спеціальна кругла заглибина, куди потрібно вставити вишеньку. Подовженням на ручці потрібно пробити ягоду і кісточка легко вискочить назовні.

Дивіться відео, як видалити кісточки із вишень:

Спосіб №5

Якщо вам не потрібно зберегти цілісність ягід, наприклад, для консервації соку, то є лайфхак, як видалити кісточки з вишні через сито. Для цього достатньо потроху висипати вишні на велике сито і продавлювати їх крізь нього ложкою. Таким чином усі кісточки залишаться на поверхні, а сік і м'якоть просочаться у посудинку під ситом.

Як швидко видалити кісточки із черешні

Очищення черешень разюче не відрізняється від видалення кісточок у вишні. Однак важливо обирати той спосіб, який залишить у ягоді якнайбільше соку. Наприклад, звичайний одноразовий шприц. Достатньо зробити отвір внизу корпусу під кісточку, а збоку - під ягоду і поршнем очистити черешню.

Як називається штука, яка прибирає кісточки з вишні

Якщо ви дуже часто маєте справу із вишнями і на постійній основі їх очищуєте, непоганим варіантом буде придбати спеціальний прилад для видалення кісточок. Називається він "виймач вишневих кісточок".

Хто такий Богдан Волинський?

Богдан Волинський - український блогер, власник однойменного YouTube-каналу, за яким стежать понад 50 тисяч користувачів. У відео Волинський розповідає про лайфхаки і корисні поради щодо садівництва, а також службу в Збройних Силах України.

Інші новини про ягоди:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти