StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Гріх чи звичайна справа: чи можна фарбуватися, коли йдеш до церкви

1 листопада 2023, 05:00оновлено 7 листопада 2023, 16:08
При деяких обставинах жінці не варто фарбувати одну частину обличчя перед походом до церкви.
Церква, жінка
Чи можна фарбуватися, коли йдеш до церкви / Колаж: Главред, фото: pexels, depositphotos.com/ua

Похід в храм або церкву ще у наших предків вважався неймовірно важливою подією. Щонеділі вся родина готувалася до виходу в люди, збиралася і йшла до церкви, щоб помолитися Богу і попросити про захист і допомогу.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Молитва, яка творить чудеса: Сон Пресвятої Богородиці 77 захистить від усього.

Предки одягали все найновіше, святкове, світле. Жінки йшли в ошатних сукнях або спідницях, на голові зав'язували святкові хустки. Люди намагалися надягати біле, щоб показати чистоту своєї душі і віри в Бога.

відео дня

Однак у нашому світі все трохи змінилося. Якщо раніше цінувалася натуральність і жінки навіть не використовували косметику, то зараз без макіяжу на вулицю в люди практично ніхто не виходить.

Якщо з одягом все зрозуміло, що можна і не можна носити до церкви, то з макіяжем питання залишається відкритим. Ми розібралися, чи можна фарбуватися жінкам при поході до церкви.

Чи можна фарбуватися, коли йдеш до церкви

Кожна красуня намагається виділитися і підкреслити косметикою свої найкрасивіші частини обличчя. Попри те, що макіяжем ми вже трохи змінюємо наш зовнішній вигляд і він стає не зовсім натуральним, використання косметики не є гріхом.

Ви дійсно можете прийти до церкви нафарбованою. Однак є одне дуже важливе "але".

Якщо ви хочете помолитися перед іконою і поцілувати її або попросити у священника благословення, після чого потрібно поцілувати його руку і хрест, то вам не варто фарбувати губи помадою. Вся річ у тому, що сліди вашої помади можуть залишитися там, до чого ви доторкнетеся губами. Ми думаємо, що не варто уточнювати, скільки помади буде на іконах або хрестах, якщо всі жінки будуть підходити до них з нафарбованими губами.

Якщо вас цікавить питання, чи можна йти до церкви з нафарбованими нігтями, то відповідь дуже проста і коротка. Звичайно, ви можете піти з манікюром, використовуючи будь-який колір лаку.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти