StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Головоломка, що "підриває" мозок: потрібно знайти дорогу, яка не схожа на дві інші

29 квітня 2024, 01:40оновлено 29 квітня, 08:00
594
Ваш розум буде приголомшений після спроби розібратися з цією оптичною ілюзією.
Головоломка
Лише люди з високим IQ можуть зрозуміти цю головоломку / Колаж: Главред, фото: pixabay.com, mirror.co.uk

Нова оптична ілюзія змусить вас піддати сумніву все, що ви знаєте. Вона називається "Поворот на дорозі" та була розроблена дослідниками з Університету Райса в Техасі.

Оптична ілюзія була створена докторкою Кімберлі Д. Орстен та професором психології Джеймсом Р. Померанцем і посіла третє місце в конкурсі "Найкраща ілюзія року" у 2024-му, пише Mirror.

Як пише видання, лише люди з високим IQ можуть зрозуміти цю головоломку.

Подивіться на картинку. Перед собою ви побачите три дороги. Ви можете подумати, що всі вони - різні. Але насправді відрізняється лише одна. Чи зможете ви визначити, яка саме?

Яка дорога відрізняється від двох інших
Яка дорога відрізняється від двох інших? / mirror.co.uk

Якщо ви хочете ще раз перевірити свою спостережливість, спробуйте вирішити загадкову оптичну ілюзію: Головоломка для тих, у кого блискучий зір: треба за 15 секунд знайти слова.

Кімберлі пояснила, як працює ілюзія: "Коли ми дивимося на дві картинки, які фізично однакові, вони зазвичай виглядають однаково. Коли вони різні, вони виглядають по-різному. Наші ілюзії показують протилежне: два зображення, які насправді різні, але мають однаковий вигляд. Їх називають "метамерами". А два зображення однакові, але виглядають по-різному, ми називаємо "антиметамерами".

Ілюзія, яку ви бачите перед собою, змішує два зображення, які є "метамерами", тобто вони ідентичні, але мають для нас різний вигляд через те, що наш мозок може неправильно інтерпретувати інформацію, та "антиметамерами", які є різними, але мають однаковий вигляд.

Ті, хто має хороші спостережливі здібності, зможуть визначити, яка дорога насправді відрізняється від інших, але це потребуватиме великої концентрації. Тому постарайтеся викинути з голови всі інші думки та подивитися на зображення, перш ніж намагатися вирішити, яка дорога насправді відрізняється.

Підказка. Щоб зрозуміти, які дороги однакові, спробуйте накласти одне зображення на інше.

Правильна відповідь. Дорога, яка відрізняється, насправді знаходиться посередині.

Дивіться відео - Правильна відповідь на головломку "Поворот на дорозі":

Раніше Главред пропонував хитру загадку, яка викликає цілковите здивування, адже потрібно з‘ясувати, яка з двох жінок - справжня мама хлопчика. Чи зможете ви вирішити її за сім секунд?

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти