StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Є 8 головних причин: чому консервовані огірки виходять м'якими і як цього уникнути

3 липня 2024, 17:03
732
Нерідко може виникати питання, чому солоні огірки перетворилися на кашу чи стали дуже м’якими. Якщо дотримуватися низки правил, вдасться уникнути таких проблем.
Консервация, огурцы
Є низка причин, чому консервовані огірки виходять м'якими/ колаж: Главред, фото: УНІАН

Баночка хрумких консервованих огірочків стане незамінною на кожній кухні у холодну частину року. Усі господині і господарі, які займаються консервуванням овочів та фруктів влітку, хвилюються, щоб заготовки вийшли якнайкращими і залишалися у хорошому стані якомога довше. Але іноді буває так: ви відкрили банку і виявилося, що консервовані огірки м'які.

Давайте розбиратися, чому консервовані огірки виходять м'якими, і що потрібно зробити, щоб огірки хрумтіли.

Відомий український кухар Євген Клопотенко розповів, чому мариновані огірки не хрусткі, а навпаки – м’які й не тримають свою форму. Одна з причин цього, за словами Клопотенка, у неправильно підібраних для консервації плодах. Так, якщо ви обираєте огірки для консервації, то потрібно брати невеличкі тверді плоди. Не підійдуть довгі огірки з гладкою шкіркою, адже вони стануть дуже м’якими.

відео дня

Крім цього, кухар зазначив, що сіль для консервації краще брати виключно кам’яну, ні в якому разі не морську чи йодовану, адже дві останні можуть сприяти бродінню, тому огірки довго не стоятимуть.

"Також коли будете заливати банку водою, залити треба повністю, щоб при закручуванні навіть вилилось трошки води. Так у банці залишиться мінімальна кількість повітря", – зазначив Клопотенко.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Чому консервовані огірки виходять м'якими

Крім озвучених вище, є також наступні головні причини, чому консервовані огірки можуть ставати м’якими або перетворюватися у "кашу".

1. Плоди, тара чи будь-яке обладнання, яке використовувалися під час консервування, були недостатньо промиті.

2. Була порушена герметичність тари, у якій зберігалися огірки, внаслідок чого всередину почали потрапляти бактерії.

3. Якщо для консервування була використана велика ємність, то огірки, які були на дні, можуть опинитися під сильним тиском і з часом стати м’якими.

4. Була порушена технологія під час приготування розсолу. У такому разі досить частою помилкою є недостатня кількість солі.

5. Плоди недостатньо щільно розташовуються у банці чи іншій ємності, яку використовували для консервування, тому було порушено співвідношення огірків та розсолу.

6. Якщо заготовки зберігалися неправильно.

7. Для консервування використовувалися погані плоди. Найкраще для таких цілей брати маленькі чи середнього розміру тверді огірки. При цьому не підійдуть перестиглі великі плоди. Крім цього, варто врахувати, що огірки для консервування повинні бути свіжими – бажано брати ті, які були зібрані упродовж доби.

8. Якщо до огірків поклали недостатню кількість потрібних прянощів, адже деякі з них мають бактерицидні властивості та де дають швидко розвиватися шкідливій мікрофлорі.

Є 8 головних причин: чому консервовані огірки виходять м'якими і як цього уникнути
Скільки можна зберігати консервацію/ Інфографіка: Главред

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти