StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що таке 25 кадр і як він впливає на людину

1 листопада 2023, 21:06
Чи можна потрапити під вплив фільму чи реклами? Читайте про найвідоміший міф, у який багато хто вірить досі.
Що таке 25 кадр і як він впливає на людину
Читайте, чим небезпечний 25 кадр / Колаж Главреда. Фото: ua.depositphoto.com

25 кадр - це міфічний термін, який описує передбачуваний прихований кадр або серію кадрів, вбудовані у фільм або телепередачу, що передбачувано впливають на підсвідомість глядача.

Існує багато вигаданих історій, чому не можна дивитися 25 кадр. За поширеною і помилковою версією - цей кадр нібито здатний гіпнотизувати глядача і "кодувати" його поведінку.

Чи можна використовувати 25 кадр

З "25 кадром" плутають техніки звичайного монтажу. Але варто зауважити, що законодавства багатьох країн регулюють появу таких прихованих повідомлень або кадрів, які можуть впливати на людей без їхньої згоди. Це може розглядатися як порушення законодавства і моральних норм.

відео дня

Звідки взявся міф про "24 кадри"

Міф про "24-й кадр" має безліч витоків і різновидів, але одна з найзнаменитіших версій цієї легенди пов'язана з повідомленнями про те, що на початку 1950-х років у кінопрокаті з'явилися фільми з "прихованими повідомленнями", які могли впливати на підсвідомість глядачів. Ці повідомлення, як стверджувалося, були вбудовані у фільми і могли впливати на поведінку чи думку людей.

Одним з найбільш відомих випадків міфу про "24-й кадр" було твердження, що у фільмі "Володар перснів: Хранителі персня" (2001) режисера Пітера Джексона було вбудовано "прихований" кадр, який викликав у глядачів позитивне ставлення до фільму. Це твердження було спростовано, і сам Джексон стверджував, що ніяких прихованих повідомлень у його фільмах немає.

Інший міф: 25 кадр - "Бійцівський клуб". У фільмі Фінчера теж немає ніяких "прихованих повідомлень" за допомогою монтажу. Весь сюжет передається через звичайні кадри та сцени, як у більшості фільмів.

Попри відсутність наукових доказів таких впливів, подібні міфи іноді продовжують жити у поп-культурі та серед деяких людей.

Що значить 25 кадр в житті

Загалом, міф про "25 кадр" пов'язаний з твердженнями про приховані послання, що впливають на підсвідомість, але це не має практичного значення у повсякденному житті.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти