StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що не можна варити в емальованому посуді: порушення цього правила може бути небезпечним

9 квітня 2024, 04:05оновлено 9 квітня, 15:50
Є низка страв, які не можна варити в емальованому посуді, адже це може обернутися негативними наслідками.
Эмалированная посуда, эмалированная кастрюля
Що не можна варити в емальованому посуді/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Коли ми готуємо їсти, то, звісно, хочеться отримати ідеальний результат. Але для того, щоб страви вийшли ідеальними, потрібно враховувати низку факторів – дотримуватися необхідних пропорцій, додавати усі інгредієнти у правильному порядку, відстежувати потрібний час для приготування страви тощо. Але є ще один важливий фактор – правильній підбір посуду та іншого кухонного приладдя.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Тільки щасливчик помітить кота за 7 секунд: надзвичайно заплутана загадка

Емальований посуд досить часто використовується у багатьох сім’ях, зокрема тому, що його можна використовувати на будь-яких плитах і в духовці, він довговічний і стійкий до високих температур, не змінює смак страви і не вбирає у себе запахи тощо.

відео дня

Але у такого посуду є і свої "слабкі сторони". Мінуси емальованого посуду полягають, зокрема, у тому, що такі вироби досить тендітні, їх не можна впускати на підлогу, адже тоді вони можуть сильно пошкодитися.

Також доведеться забути про металічні йоржики і жорсткі губки, адже тоді на посуді можуть з’явитися подряпини. Краще разом з таким посудом використовувати пластикові або силікозові прибори. Адже якщо на емальованому посуді з’явилися сильні подряпини, то в їжу можуть потрапляти небезпечні речовини.

Крім цього, такий посуд не любить різких перепадів температур, тому в гарячу емальовану каструлю не можна лити дуже холодну воду і навпаки – в холодну каструлю краще не лити кип’яток. У той же час варто пам’ятати, що емальований посуд не підходить для заморожування продуктів.

Для чого підходить емальована каструля

У такому посуді зазвичай добре маринувати або квасити овочі та фрукти – справа у тому, що емаль вважається інертним матеріалом, і вона не реагує на кислоту та інші компоненти маринадів.

Також в емальованому посуді варять супи, компоти, різноманітні страви з овочів. У ній можна смажити і тушкувати їжу.

Що не можна варити в емальованому посуді

Але є і низка продуктів та страв, які не можна готувати в емальованому посуді. Так, у такому посуді не можна варити різні густі соуси, у яких є такі інгредієнти, як борошно, крохмаль, яйця, кисломолочні продукти. Також несумісним з таким посудом є молоко, тому його не можна кип’ятити в емальованій каструлі.

Не можна таким чином готувати кисіль, омлети, супи-пюре, карамель та інші густі та в’язкі страви. Не рекомендується готувати соуси і креми.

Також не варто таким чином готувати рагу, робити плов і в’язкі каші. Крім цього, в емальованій каструлі незручно варити вареники або пельмені, адже вони можуть прилипнути до дна виробу.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти