StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 27 грудня: чому не варто виходити в цей день на вулицю

26 грудня 2023, 08:30
У цей день не варто залишати вдома безлад, краще забратися.
Яке свято 27 Грудня
Яке свято 27 грудня / Колаж Главред, фото Вікіпедія, flickr (danna § curious tangles)

27 грудня - день, що має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції і звичаї, яких варто дотримуватися.

Дізнайтеся, що дозволено і заборонено робити на преподобного Феодора Сповідника.

Яке свято 27 грудня

Свята у світі:

відео дня
  • День вирізання сніжинок

Церковне свято 27 грудня

27 грудня за новим церковним календарем в Україні відзначають преподобного Феодора, Сповідника, первомученика апостола від 70-ти Стефана.

Преподобний Феодор і його брат, Сповідник Феофан написані, народилися в Єрусалимі в родині християн. Старший брат, Феодор, з дитинства уникав розваг і вважав за краще відвідувати церковні служби. Разом з молодшим братом, Феофаном, він був відданий на навчання пресвітеру в Лаврі святого Сави, де обидва прийняли чернецтво, а Святий Феодор був зведений в сан пресвітера.

У період правління імператора-іконоборця Лева 5 Вірменина (813-820), вони були послані до Константинополя для захисту православ'я від іконоборчої єресі. У словесному змаганні з Левом 5 вони відстояли іконошанування, але були жорстоко побиті і відправлені в ув'язнення, де їм була заборонена вся допомога.

За наступних імператорів Михайла II (820-829) і особливо за іконоборця Феофіла (829-842) вони були звільнені із заслання, але відмовились приєднатися до іконоборчої єресі і знову були вигнані. Після жорстоких тортур, які включали ганебні написи на їхніх обличчях, вони були ув'язнені в Апамеї. Святий Феодор помер близько 840 року, а Святий Феофан дожив до кінця іконоборчої єресі, померши в сані єпископа Нікейського.

Преподобний Феофан був автором багатьох творів на підтримку православ'я. Мощі преподобномученика Феодора були перенесені в Халкідон, де відбувалися зцілення.

Що не можна робити 27 грудня

Не можна виходити з дому невимитим, а також залишати будинок в безладді, не рекомендується. Також не рекомендується взагалі виходити на вулицю. Вважається, що в цей час бродить всяке нечисте по землі.

Іменини 27 грудня

27 грудня День Ангела відзначають Микола і Філімон.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти