StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Фантастичні українські імена жінок, які ви точно ніколи не чули

11 серпня 2023, 16:36оновлено 12 серпня 2023, 15:20
Главред розповідає про давні українські імена жінок, про які сучасні українці забули. А дарма, адже ці імена випромінюють неповторну милозвучність.
украинка
Рідкісні українські імена жіночі / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Культурна спадщина України – неповторна та багатогранна. Вона має глибокі історичні корені, які простягаються у часі. Кожен аспект української культури переплітається з віковими традиціями, віруваннями та звичаями, які утверджують ідентичність нашого народу.

Жіноча складова цієї спадщини завжди відігравала важливу роль у формуванні культурних цінностей українського народу. Стародавні українські імена жінок несли у собі глибокий сенсу, символіку, а також відображали віру в могутність природи. Главред розповідає про давні українські імена жінок, про які сучасні українці забули. А дарма, адже ці імена випромінюють неповторну милозвучність.

Якщо вам цікаві статті про жіночі імена, то пропонуємо прочитати наш матеріал: Гроші липнуть магнітом: названо три жіночі імені, які несуть величезний успіх та багатство.

відео дня

Добірку українських жіночих імен відкриває милозвучне ім'я Акилина. Це ім'я має латинське походження і у перекладі означає "орлиця". В давні часи ім'я Акилина мало особливе значення, адже орлиця, як символ висоти, гідності та свободи, завжди стояла на варті незалежності. Таким чином, ім'я Акилина не просто звучало гармонійно, воно несло в собі глибокий патріотизм та почуття гідності.

Наступне ім'я просто заворожує своєю грацією. Це ім'я – Анісія. У своєму розмаїтті варіантів перекладу, ім'я Анісія може бути розглянуте з різних кутів. Але, безсумнівно, одним із найбільш унікальних та насичених значень є "досконалість". Цей переклад не просто відображає ім'я в словах, він втілює в собі глибокий погляд на сутність і натуру особи, яка носить це ім'я.

Ще одне давнє українське ім'я, яке манить своєю мелодійністю, – це Агафія. Це ім'я вражає своєю багатогранністю та глибокими смислами. Перекладаючи ім'я Агафія, ми відкриваємо перед собою багато варіантів: "мудра", "чуйна", "добра". Кожен з цих перекладів відкриває характер та якості, що визначали особистість тих, хто носив це ім'я.

Наступне давнє милозвучне ім'я, яке забулося у круговороті часу, – це Вірляна. Це ім'я має захопливий відтінок і пишається своєю історією. Воно виникло від назви птиці орел. В цьому імені ми можемо відчути могутність та гідність птаха, що піднімається на високі небесні простори.

Ще одне барвисте українське ім'я, яким у давні часи називали українських дівчаток, – це Корнелія. Воно походить від чоловічого імені Корнелій. Перекладаючи ім'я Корнелія, ми розкриваємо частинку його чарівного коду. Це ім'я означає "спис з кизилового дерева".

Наступне ім'я, яке приваблює своєю гармонією та чарівністю, – це Магдалина. Воно має давньоєврейське коріння і у перекладі означає "з Магдали" (міста в Палестині). Ім'я Магдалина приносить своїй володарці сильний, незалежний та відчайдушний характер. Вона завжди долає перешкоди та реалізовує себе.

Наступне ім'я, яке походить від назви неймовірно красивої квітки, – це Мальва. Ця квітка символізує не лише красу, а й добро, ніжність та натхнення. Ім'я Мальва несе в собі цю звучну символіку, нагадуючи про важливість природних цінностей.

Останнє ім'я у нашій добірці, немов останній акорд в мелодії минулого, – це Неоніла. Ім'я Неоніла, немов кришталевий ключик, який відчиняє двері у часи, коли його носії були свідками великих змін. Це ім'я означає "нова" або "молода", і його значення нагадує нам про початок, про перші кроки на шляху до невідомого.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти