Більшість навіть не знає: хто по етикету перший заходить в ліфт, чоловік чи жінка

9 жовтня 2024, 12:48
158
Дотримання цих простих правил етикету зробить перебування в ліфті приємним для всіх.
Лифт
Основні правила етикету в ліфті / Колаж: Главред, фото: pixabay, скріншот

Правила етикету допомагають відчувати себе впевнено у будь-якому місці та не боятися опинитися у незручній ситуації. Більшість людей щодня користуються ліфтами, але і не здогадуються, як правильно себе поводити.

Користувачі Quora поділилися основними правилами поведінки у ліфті, та розповіли, хто перший має туди заходити - чоловік чи жінка. Хоча прийнято, що чоловіки мають пропускати жінок вперед, у ліфтах про це варто забути. Заходить у кабіну перший саме чоловік, а ось виходить той, хто ближче до дверей ліфта.

Подібним є правило і для батьків та дітей у ліфті. Першими у кабіну заходять дорослі, а за ними діти. Виходити з ліфта слід у зворотному порядку - спочатку дитина, потім дорослий.

відео дня

Окрім цього у ліфті не прийнято розмовляти по телефону. Невеликий простір кабіни робить всіх присутніх мимовільними слухачами. Це не тільки неввічливо, але й неприємно для оточуючих.

Якщо ви не можете відкласти розмову, то намагайтеся принаймні говорити тихо і скоротити час телефонного дзвінка, наскільки це можливо.

Ще одним важливим правилом етикету у ліфті є притримування дверей. Якщо бачите, що хтось поспішає до ліфта, варто трохи зачекати і притримати двері. Сьогодні ви допоможете іншому - завтра хтось допоможе вам.

Що таке Quora?

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Читайте також про етикет:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти