StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

112 років під водою: вчені показали, як зараз виглядає затонулий Титанік - фото

3 вересня 2024, 03:00
353
Нові зображення з #TITANICExpedition2024 показують одну річ: "Титанік" змінюється.
Титаник, корабель
Титанік серйозно змінився за більш ніж100 років під водою / колаж: Главред, фото: RMS Titanic, Inc.

112 років тому затонув американський лайнер "Титанік". Вперше за 14 років, протягом липня і серпня 2024 року, компанія RMS Titanic Inc., яка володіє правами на порятунок судна, провела експедицію до уламків.

Якщо проаналізувати фотографії, які зробили апарати з дистанційним керуванням (ROV) та 24-годинний відеозапис самого корабля й уламків навколо, можна дійти висновків, що корабель поступово руйнується.

Що залишилося від Титаніка у 2024 році?

Що цікаво, попри те, що фрагмент перил відвалився від корпусу лайнера, деякі витвори мистецтва все ще вціліли.

відео дня

"Нові зображення з #TITANICExpedition2024 показують одну річ: "Титанік" змінюється. Вороже океанічне середовище неабияк вплинуло на "Титанік". Зокрема, майже пʼятиметрова секція перил по лівому борту з корми його носової частини впала на дно океану", – кажуть дослідники.

На жаль, ті самі знамениті перила, які глядачі запам’ятали з фільму "Титанік" Джеймса Кемерона 1997 року, вже відпали. Хоче ще в 2022 році були на місці.

"У якийсь момент метал не витримав і вони відвалилися", – сказала дослідниця Томасіна Рей у коментарі ВВС.

Про фільм "Титанік"

Титанік - американська епічна романтична драма і фільм-катастрофа 1997 року режисера Джеймса Кемерона, в якому показано загибель легендарного лайнера "Титанік". Герої фільму, будучи представниками різних соціальних верств, закохалися один в одного на борту лайнера, що здійснював свій перший і останній рейс через Атлантичний океан 1912 року.

У 1998 році "Титанік" був висунутий на здобуття кінопремії "Оскар" у 14 номінаціях, і отримав 11 з них, включно з нагородою "Найкращий фільм" 1997 року. Картина стала рекордсменом за кількістю отриманих нагород "Оскар" поряд із такими фільмами, як "Бен-Гур" (1959) і "Володар перснів: Повернення короля" (2003), повідомляє Вікіпедія.

Деякі відомі скульптури, досі знаходяться на борту. Наприклад, "Діана Версальська" – бронзова статуя, створена за мотивами оригінальної скульптури, яка виставлена в Луврі.

"Образотворче мистецтво прикрашало зали та кімнати по всьому "Титаніку", але краса – ніжна річ. Значна частина образотворчого мистецтва "Титаніка" була зроблена з органічних матеріалів, що руйнується після багатьох десятиліть занурення. Але деяке мистецтво було створене для того, аби витримати перевірку часом, як-от статуя римської богині Діани, яка прикрашала камін у залі першого класу", – написали дослідники.

Також вам може бути цікаво прочитати, що кита-шпигуна з РФ знайшли мертвим в Норвегії. Існувала підозра, що російські спецслужби тренували кита для шпигунства, оскільки на тварині була закріплена екшн-камера GoPro і логотип петербурзької компанії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти