StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Яке сьогодні свято і у кого День ангела 12 червня

12 червня 2023, 04:00
750
Ми розповімо, кому присвячений день ангела 12 червня і які ще свята ми відзначаємо сьогодні.
Яке сьогодні свято і у кого День ангела 12 червня
Яке сьогодні свято і у кого День ангела 12 червня / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Ми розповімо, яке свято 12 червня 2023 року. Також в цей день народилося чимало відомих людей, а деяких слід привітати з іменинами.

Яке свято 12 червня

День працівника фондового ринку в Україні в офіційному календарі професійних свят країни з'явився в 2008 році.

11 березня того року Віктор Ющенко, який обіймав посаду глави держави, підписав указ №202/2008, що встановлює це нове свято. В указі наголошується, що нова дата була введена у зв'язку з "значним внеском працівників фондового ринку в прискорення економічних реформ і створення реальної ринкової економіки, а також їх роллю в залученні інвестицій в економіку України та поліпшенні інвестиційного клімату".

Яке церковне свято 12 червня?

Преподобного Ісаакія Сповідника.

Преподобний Ісаакій, який жив в IV столітті, прийняв чернечий постриг і вів подвиг в пустелі. За часів правління імператора Валента (364-378), який був прихильником єресі Арія, почалися гоніння на православних, при яких храми закривалися і руйнувалися. Дізнавшись про переслідування, преподобний Ісаакій покинув пустелю і прийшов до Константинополя, щоб підтримати і втішити православних віруючих.

У цей час варвари-готи, які проживали поблизу Дунаю, почали війну з імперією. Вони захопили Фракію і рушили в бік Константинополя. Коли імператор Валент з військом виходив зі столиці, преподобний Ісаакій звернувся до нього і сказав: "цар, віддай храми православним, І Господь допоможе тобі!". Але імператор не звернув уваги на слова ченця і впевнено продовжував свій шлях. Преподобний Ісаакій тричі повторив своє прохання і пророцтво.

Роздратований імператор наказав кинути преподобного Ісаакія в Глибокий Яр, порослий колючим терном. Внизу Яру було болото, і неможливо було вийти з нього. Однак, завдяки Божій допомозі, преподобний залишився живий і вибрався з яру.

Хто народився 12 червня?

12 червня народилися: Ентоні Іден (Роберт Іден), британський політик, міністр закордонних справ Великобританії в роки 2-ї світової війни, прем'єр-міністр. Віджі Артур, Американський фотожурналіст українського походження. Мав міжнародну популярність. Матулівна Антоніна (Матуль), українська письменниця.

День ангела 12 червня (іменини)

У цей день іменини святкують чоловіки з іменами Ісаак, Никонор, Василь, Яків. Цікаво, що День ангела 12 Червня не святкують жінки.

Дивіться відео про те, як ми будемо відзначати свята за новим графіком:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти