StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ворожіння на старий Новий рік 2022: на судженого, бажання або долю

13 січня 2022, 17:22оновлено 3 лютого 2022, 19:04
8231
Як покликати судженого уві сні і що означає нитка у варенику - читайте в матеріалі Главреда.
ворожіння
Ворожіння на старий Новий Рік / depositphotos.com/

Вважається, що ніч з 13 на 14 січня володіє великою магічною силою. Саме на Маланку дівчатам можна дізнатися ім'я судженого або попросити у Всесвіту втілення всіх своїх бажань.

Православний календар на лютий 2022 розповість, які церковні свята і пам'ятні дати очікують українців в кінці зими.

відео дня

13 січня - переддень старого Нового року або день Маланки наші предки відзначали з розмахом. На стіл в Щедрий вечір подавали кутю, приправлену маслом, вершками або молоком і м'ясні страви. Страви з риби не жалували, вважалося, що вони приносять нещастя. Після вечері хлопці відправляються колядувати, а дівчата збираються разом, щоб поворожити на долю.

Ворожіння на варениках

Під час святкової вечері на стіл подаються вареники з різними начинками. Господиня заздалегідь ховає в частування кілька предметів. Кому попадеться монета - може розраховувати на багатство і благополуччя, кому гудзик – буде ходити в обновках, а кому попадеться нитка – в цьому році неодмінно відправиться в подорож. Льодяник у варенику означатиме солодке життя, а перчинка – ненудне життя, повне яскравих емоцій.

Ворожіння на судженого

Потрібно взяти з колоди чотирьох королів і загадати імена на кожного з них. Після цього потрібно перетасувати карти, покласти їх під подушки, з'їсти грудку солі і вимовити:

Суджений мій, ряджений, прийди до мене, напої мене водою!

Після цього потрібно лягти спати, ні з ким не розмовляючи. Суджений прийде уві сні поїти водою. Якщо сон не запам'ятався, потрібно не дивлячись дістати з-під подушки одну карту - це і буде суджений.

читайте також"Зі старим Новим роком!"- листівки та прикольні привітання до свята

Ворожіння на заміжжя

Дізнатися, коли варто очікувати важливої події напередодні старого Нового року можна декількома способами.

Щоб дізнатися чи є в цьому році шанси змінити статус, потрібно взяти склянку з водою, колечко і нитку. Загадавши бажання про заміжжя потрібно прив'язати кільце до довгої нитки і опустити на дно склянки. Повільно піднімаючи кільце потрібно уважно рахувати скільки разів прикраса вдариться об стінки склянки - через стільки років і весілля очікувати.

Ворожіння на чобіт покаже в який бік дівчина вийде заміж і звідки очікувати женихів. Вийшовши на вулицю потрібно кинути чобіт на дорогу. Куди повернеться носок - звідти і сватів чекати.

Виходячи на вулицю дівчата також запитували ім'я першого зустрічного чоловіка. Як назветься - тому і нареченим бути.

читайте такожСтарий Новий рік 2022: традиції, магія дня і чи буде додатковий вихідний

Ворожіння на бажання

Для цього потрібно взяти колоду з 36 карт, перетасувати і витягнувши одну карту, загадати на неї бажання. Потім знову перемішати карти і розкласти їх на п'ять стопок: в першій стопці дві карти, у другій – три, в третій – чотири і так далі. Решта карти потрібно відкласти. Якщо карта буде в першій стопці - бажанням не збутися, у другій – під великим питанням. Карта в третій стопці говорить про те, що ваша мрія збудеться за допомогою близьких друзів. Четверта стопка - бажання збудеться, але необхідно докласти максимум зусиль. Карта в п'ятій кіпі - удача на вашому боці і бажання здійсниться.

Можна поворожити на бажання іншим способом. Потрібно взяти десять папірців, написати на них свої бажання і покласти під подушку. Після чого, лягайте спати, ні з ким не розмовляючи. З ранку дістаньте одну з папірців – це бажання збудеться.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти