StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Церковне свято: що категорично заборонено робити 25 червня

24 червня 2024, 15:55оновлено 2 липня, 14:50
440
Що не можна робити у церковні свята - Главред зібрав корисну інформацію про релігійне свято, яке відзначають 25 червня
Церковне свято: що категорично заборонено робити 25 червня
Що не можна робити 25 червня / колаж: Главред, фото: pomisna.info

Свято 25 червня має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити на преподобномучениці Февронії, Манявської ікони Божої Матері "Рятівниця".

Вас також зацікавить матеріал: Гороскоп на сьогодні 25 червня: Овнам - негатив на роботі, Водоліям - небезпечні укуси комах.

відео дня

Яке свято 25 червня

В Україні та світі 25 червня відзначають такі свята:

  • День митника України
  • День митної служби України
  • Міжнародний день моряка
  • Міжнародний день боротьби зі сколіозом

Церковне свято 25 червня

За новим церковним календарем, 25 червня в Україні відзначають день преподобномучениці Февронії, Манявської ікони Божої Матері "Рятівниця".

Із переказів відомо, що Февронія народилася багатій та віруючій родині в Нікеї, що у Туреччині. У 16 років вона за власною волею вступила до монастиря і там жила суворо за обітницями чернечого життя. Свята Февронія вирізнялася аскетичним життям, вона постійно вивчала Святе Письмо та мала глибокі знання у християнському вченні. Багато людей приходили до неї саме за порадою і духовною підтримкою.

У період жорстоких переслідувань християн Февронія також стала мішенню. У 304 році її схопили та заарештували і піддали жорстоким тортурам, але вона не зреклась своєї віри. Згодом, після страшних тортур святу стратили.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Чого не можна робити 25 червня

  • Наші предки вважали, що 25 червня на мучениці Февронії заборонено робити щось із тістом, а тим більше випікати. Існує повір'я, що через це можуть бути проблеми із грошима.
  • В народі вважають, що у цей день не можна робити перестановки та ремонт у домі, адже існує ризик невдач та проблем під час роботи.
  • Також варто уникати у цей день важкої роботи у саду та на городі.

День Ангела 25 червня

25 червня свої іменини відзначають власники таких імен як Василь, Яків.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти