StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Церковне свято 2 жовтня: що заборонено робити у день святого Кипріяна

1 жовтня 2024, 14:53
86
Що не можна робити у церковні свята - Главред поділився цікавою інформацію про релігійне свято, яке відзначають 2 жовтня.
Церковне свято 2 жовтня: що заборонено робити у день святого Кипріяна
Яке свято 2 жовтня / колаж: Главред, фото: pomisna.info

2 жовтня відзначають свято, яке має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день святого священномученика Кипріяна, святої священомучениці Юстини.

Які свята 2 жовтня

В Україні та світі 2 жовтня відзначають такі свята:

відео дня
  • День уролога
  • Міжнародний день ненасильства
  • Міжнародний день соціального педагога
  • Рош Ха-Шана
  • Всесвітній день сільськогосподарських тварин
  • Всесвітній день тверезості і боротьби з алкоголізмом

Церковне свято 2 жовтня

За новим церковним календарем, 2 жовтня в Україні відзначають день святого священномученика Кипріяна та святої священомучениці Юстини та святого преподобного Андрія.

Відомо, що Кипріян народився у сім'ї язичників та отримав хорошу освіту і став визнаним ритором. Однак, його філософські переконання змінилися після хрещення, коли він прийняв християнство близько 246 року.

Також відомо, що після цього Кипріян швидко став єпископом Карфагена. Він активно займався питаннями церкви, проводив богослужіння і проповідував, вносячи значний внесок у розвиток християнської громади. У період правління імператора Діоклетіана Кипріян зазнав переслідувань. Він довгий час переховувася, але не покидав свою паству через листи. 258 року Кипріяна схопили і засудили до страти.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 2 жовтня

  • В народі вважають, що не потрібно пускати до власного будинку чужих людей.
  • Також цього дня краще уникати ухвалення важливих рішень.
  • У цей день не варто піддаватися негативу, адже це вплине на ваш стан здоров'я.

День Ангела 2 жовтня

2 жовтня свої іменини відзначають власники таких імен як Андрій, Борис, Василь, Георгій, Давид, Дмитро, Іван, Костянтин, Михайло, Петро, Степан, Федір, Олександра, Ганна, Юстина.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти