StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лікар пояснив, чи є повністю нешкідливе для тіла знеболювальне

27 липня 2021, 02:14
За словами медика, окрема частина знеболювальних становить небезпеку для пацієнтів у віці старше 60 років - оскільки, здебільшого, сприяють кровотечі.
Таблетка
Лікар пояснив, чи є повністю нешкідливе для тіла знеболююче / ua.depositphotos.com

Парацетамол лідирує в рейтингу найбезпечніших препаратів для боротьби організму з болем. Про це розповівши відомий лікар і телеведучий Олександр Мясников.

За його словами, люди в якості знеболювальних в основному приймають нестероїдні протизапальні засоби, до яких відносяться аспірин, анальгін, ібупрофен і деякі інші. Однак для більшості вони протипоказані.

"Всі препарати, які ми приймаємо як знеболювальні, від головного болю, від артритів, артрозів, болю в спині, болю в плечі вони викликають гіпертонію, інфаркти, інсульти, іноді просто погіршують перебіг серцево-судинних захворювань", — пояснив фахівець.

Він зазначив, що особливу небезпеку вони можуть представляти для пацієнтів у віці старше 60 років, так як сприяють кровотечі.

Тому при виникненні болю медик рекомендував пити парацетамол, який, хоч і відноситься до нестероїдних препаратів, не викликає побічної реакції для серця і шлунково-кишкового тракту.

читайте такожНатуральні знеболюючі: 5 несподіваних інгредієнтів

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Деякі види головного болю свідчать про небезпечні порушення в організмі. Лікар-невролог Олександр Євдокимов пояснив, коли потрібно терміново дзвонити в "швидку".

Лікарі розповіли, як позбутися від мігрені на тлі стресу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти