StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Вчені назвали п'ять рішучих кроків, щоб позбутися шкідливої звички

11 лютого 2021, 22:14
Видаліть всі нагадування про вашу залежність з дому та на роботі.
Куріння
Видаліть всі нагадування про вашу залежність з дому та на роботі./ УНІАН

Оскільки змінити звичку дуже складно, корисно мати керівництво при спробі позбутися залежності від наркотиків, алкоголю або нав'язливої поведінки.

За інформацією Harvard University, дослідження показують, що наступні кроки можуть допомогти вам досягти поставлених цілей одужання. У вас більше шансів на успіх, якщо ви виконаєте всі п'ять кроків.

1. Встановіть дату відмови від куріння.

Може бути корисно вибрати знаменну дату, наприклад особливу подію, день народження або річницю.

відео дня

читайте такожЯк позбутися від поганої звички назавжди: 6 наукових лайфхаків

2. Змініть своє оточення.

Видаліть всі нагадування про вашу залежність з дому та на роботі. Наприклад, будьте окремо від тих, хто спонукає вас бути залученим до об'єкта вашої залежності (наркотики, алкоголь або поведінка). Якщо ви намагаєтеся кинути пити, позбудьтеся від алкоголю, відкривачок для пляшок, келихів для вина і штопорів.

Якщо ви намагаєтеся кинути грати, Видаліть всі гральні карти, скретч-квитки або покерні фішки. Крім того, не дозволяйте іншим людям використовувати або приносити нагадування про пов'язану із залежністю речовину або поведінку у ваш будинок.

3. Відволікаючи.

Замість того щоб піддаватися спонуканню до вживання, придумайте альтернативні заняття, наприклад, Прогуляйтеся або зателефонуйте другу або члену сім'ї, щоб поговорити, щоб Ви були зайняті, поки бажання не пройде. Будьте готові мати справу з речами, які викликають у вас тягу, наприклад, перебувати в середовищі, де їх вживають інші.

4. Перегляньте свої минулі спроби кинути звичку.

Подумайте, що спрацювало, а що ні. Подумайте, що могло сприяти рецидиву, і внесіть відповідні зміни.

5. Створіть мережу підтримки.

Поговоріть зі своєю сім'єю і друзями і попросіть їх підтримки. Дайте їм знати, що ви кидаєте палити. Якщо вони використовують ваш об'єкт залежності, попросіть їх не робити цього на ваших очах. Якщо ви купуєте наркотики, Вам слід подумати про те, щоб повідомити своєму дилеру, що ви кидаєте це.

Крім того, ви можете подумати про те, щоб поговорити зі своїм лікарем про найбільш підходящому для вас методі відмови від куріння. Там можуть бути ліки, які можуть полегшити вам цей процес і підвищити ваші шанси на успіх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти