StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ризик викидня та мертвонародження: як кава впливає на вагітність

26 серпня 2020, 13:23
98
Будь-який рівень споживання кофеїну може збільшити ризик викидня.
Вагітність
Будь-який рівень споживання кофеїну може збільшити ризик викидня / journal.matras-strong.ru/

Згідно з оглядом 48 існуючих досліджень, опублікованим в журналі BMJ Evidence-Based Medicine, вагітним жінкам слід уникати кави, газованих напоїв та інших продуктів, що містять кофеїн, для максимально безпечної вагітності.

За інформацією Insider, кофеїн може викликати стрибок частоти серцевих скорочень і артеріального тиску, - два стани, які можуть негативно вплинути на плід під час вагітності.

Для огляду дослідники з Університету Рейк'явіка в Ісландії розглянули дані 37 спостережних досліджень, опублікованих після 2000 року, а також 11 статей, в яких розглядалися попередні дослідження кофеїну і вагітності. Ці 11 статей були опубліковані після 1998 року.

Вивчивши існуючі результати, вони визначили, що будь-який рівень споживання кофеїну може збільшити ризик викидня, мертвонародження та низької ваги при народженні вагітної жінки.

Ці результати йдуть врозріз з офіційними рекомендаціями Великобританії, США та Європейської комісії, в яких говориться, що вагітні жінки можуть споживати помірну кількість кофеїну, приблизно рівну двом чашкам кави, і при цьому залишатися в безпеці.

Дослідники заявили, що існуючі керівництва потребують "радикального перегляду" у світлі їх результатів.

Після вивчення дев'яти досліджень споживання кофеїну та викиднів, дослідники виявили, що вісім з цих досліджень показали "значний зв'язок", але не прямий зв'язок між кількістю кофеїну, споживаного вагітною жінкою, та її ризиком викидня.

Одне з цих досліджень прийшло до висновку, що у вагітних жінок, які вживають кофеїн, ймовірність викидня на третину вище, ніж у тих, хто не вживає кофеїн.

Коли справа дійшла до мертвонародження або переривання вагітності через два тижні, чотири з п'яти досліджень, вивчених дослідниками, показали, що кофеїн може збільшити ризик мертвонародження до п'яти разів, якщо жінка споживає високий рівень кофеїну.

Дослідники вивчили 10 досліджень з низькою вагою при народженні та кофеїном, сім показали, що споживання кофеїну збільшує ризик низької ваги при народженні.

Автори огляду не розглядали будь-які рандомізовані контрольовані випробування ("золотий стандарт " наукових досліджень), тому їх висновки могли бути помилковими.

Вони спиралися на спостережні дослідження, які можуть призвести до спотворених результатів, якщо учасник дослідження неправильно повідомляв інформацію або якщо такі фактори способу життя, як куріння і дієта, також зіграли роль у результатах вагітних жінок.

Існуючі рекомендації організацій охорони здоров'я різних країн говорять, що жінки можуть безпечно споживати помірну кількість кофеїну під час вагітності.

Американський коледж акушерства та гінекології рекомендує вживати менше 200 мг, що відповідає двом чашкам кави, щодня, якщо ви вагітні. NHS, Національна організація охорони Здоров'я Великобританії, дотримується тієї ж рекомендації.

А Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), глобальна організація, яка пропонує рекомендації щодо здоров'я для країн Європи, Південно-Східної Азії та Африки, каже, що вагітним жінкам, які зазвичай приймають 300 мг кофеїну на день, слід знизити споживання.

"Що стосується дитини, то її метаболізм ще не такий складний, як у дорослих, тому їм складніше засвоювати кофеїн, а це означає, що її режим сну може бути порушений, і вони можуть стати неспокійними", - говорить доктор ІСІС Амер валін, консультант з акушерства і гінекології в додатку для акушерок Bonzun, раніше повідомляв Insider.

Кофеїн може надходити з інших джерел, крім кави, таких як шоколад, безалкогольні напої та ліки. Експерти в галузі охорони здоров'я кажуть, що вагітні жінки повинні знати, що вони їдять і п'ють.

"При спільному розгляді дані свідчать не про те, що кофеїн слід повністю виключити, а про те, що його слід обмежити помірною кількістю", - сказав Амер-валін. "Якщо ви стурбовані або відчуваєте, що хотіли б отримати додаткові роз'яснення з цього питання, обов'язково поговоріть зі своїм лікарем", - говорить він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти