StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Немає ефективних засобів боротьби": Голубовська розповіла про нову страшну епідемію

28 травня 2021, 11:18
Ліки від майбутньої загрози не створять ще довго.
Голубовська розповіла про нову страшну епідемію
Голубовська розповіла про нову страшну епідемію / Daniel Foster / flickr.com/

На світ очікує нова епідемія через п'ять-сім років. І новий вірус буде ще сильніший і небезпечніший, ніж COVID-19. Тому людям потрібно готуватися до нової епідемії, заявила інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська.

"Розумієте, є пандемічні цикли... Збудники сильно змінилися. Зараз у природі домінують вірусні інфекції, з якими ми не можемо справлятися. У нас немає ефективних засобів боротьби", - пояснила в ефірі Апостроф Live лікар.

Вона підкреслила: оскільки немає ефективних засобів для боротьби з новими збудниками, то найефективнішим способом захисту залишаються щеплення. А ось ліки від майбутньої загрози не створять ще довго.

"При грипі у нас є специфічні засоби лікування, а тут їх немає. Є засоби, які досліджуються, але вони не специфічні і можуть застосовуватися при багатьох вірусах, що містять РНК. Через це, на жаль, будуть гинути люди, будуть сплески захворювання", – констатувала Голубовська.

Раніше інфекціоніст попередила про всесвітню катастрофу через нову атаку коронавірусу. Голубовська попередила про ще одну групу коронавірусів.

Пандемія у світі: новини:

  • Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус заявив, що нещодавно зафіксували таку динаміку зараження коронавірусом, як в перші 5 місяців пандемії COVID-19. За його словами, у світі шостий тиждень поспіль спостерігається зростання кількості нових смертей від коронавірусу.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я на три місяці продовжила режим надзвичайної ситуації в глобальній охороні здоров'я через пандемії COVID-19.
  • Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус розповів, коли світу вдасться взяти пандемію коронавірусу під контроль. На його думку, ситуація з поширенням інфекції може вирішитися в найближчі місяці.

Ольга Голубовська

Український інфекціоніст, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О. О. Богомольця, головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України зі спеціальності "інфекційні хвороби". Є членом робочої групи з розробки протоколів надання медичної допомоги хворим на коронавірус. Автор більше 200 наукових робіт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти