StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що за соки допоможуть тілу уникнути запорів - порада дієтологів

16 лютого 2021, 02:16оновлено 11 квітня 2021, 11:51
Як стверджують фахівці дієтологи, вживання людиною чітко визначених соків допоможе в більшості випадків уникнути проблем із запорами.
Соку
Які соки допоможуть тілу уникнути запорів / Flickr / Erik Forsberg

У разі, якщо запор стає у людини регулярною проблемою, то потрібно негайно проконсультуватися з медиками. Якщо ж запор має тимчасовий характер, то поліпшенню спорожнення кишківника допоможе вживання деяких видів соків, як стверджує портал The Health Site з посиланням на Британських дієтологів.

Ананасовий сік. Такий напій містить велику кількість ферменту бромелайн, який покращує процес дефекації.

Яблучний сік. Потрібно змішати в блендері одне яблуко, половину чайної ложки порошку фенхеля і вилити туди половину склянки води. На стан кишківника позитивно впливають яблучна клітковина, мінерали й вітаміни.

Виноградний сік. Покласти в блендер свіжий виноград, додати імбир і воду, покрутити, потім перелити в стакан і випити. Виноград багатий клітковиною, а додаткова волога покращує проходження переробленої їжі кишківником.

Апельсиновий сік. Кинути в блендер нарізаний апельсин без шкірки і додайте дрібку солі. Напій простимулює процес дефекації завдяки волокнам і мінералам.

Лимонний сік. Лимони - джерело вітаміну С і клітковини. Вони ефективно допомагають в разі запорів. Для приготування соку в чашку теплої води потрібно вичавити сік половинки лимона, додати мед і порошок кмину. Він дуже корисний для підтримки здоров'я травної системи.

читайте такожЗапалення кишківника: симптоми, причини і фактори ризику

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Дієтолог Деріл Джоффрі порадив утримуватися від перекусів бананами з ранку на порожній шлунок-оскільки цей фрукт на 25 відсотків складається з цукру.
  • Відповідно, після різкого сплеску енергії людина, яка з'їла банан натщесерце, дуже скоро знову зголодніє.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти