StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кривавий бій у шлунку: чому 2 найпопулярніших овоча не можна поєднувати

20 квітня 2020, 21:21
Користі для здоров'я від такого ніжного і яскравого салатику ніякої не буде. А ось у шлунку потім – бій і "колючі" розборки.
Чому огірки і помідори - несумісні продукти: у чому шкода й користь
Чому огірки і помідори - несумісні продукти: у чому шкода і користь / 1zoom.ru

Хто з нас не любить салат зі свіжих огірків і помідорів? І взимку, і навесні, і влітку, і, звичайно ж, в осені – це одна з головних страв на слов'янському столі. З маслом або майонезом – неважливо. Це відчуття свіжості в роті і солодкий, але не солодощавий присмак. От тільки – чи сумісні помідори та огірки в салаті?

На жаль, але ні – їх краще їсти окремо. Користі для здоров'я від такого ніжного і яскравого салатику ніякої не буде – хіба що естетичне задоволення для очей та недовге смакування на язиці. А ось у шлунку потім – бій і "колючі" розборки.

читайте такожВбивця в салаті: названі шкідливі властивості фаворита весняних салатівЧому огірки і помідори – несумісні продукти, пояснили дієтологи. Вся заковика в огірковому ферменті аскорбатоксидазі. Через нього руйнується вітамін С, що міститься в помідорах.

Тобто зводиться нанівець головна користь помідорів для курців і просто жителів великих забруднених міст. Адже саме вітамін С зміцнює імунітет, знижує сприйнятливість до стресів, покращує доставку кисню до клітин і багато іншого, що вкрай важливо в умовах нашої складної екології та пандемії коронавіруса.

Крім того, поєднання огірків і помідорів може призводити до набряків і колік навіть у здоровому кишечнику і в будь-якому віці.

Плюс не варто забувати про проносний ефект огірків. І про те, що навесні в таких овочах дуже багато нітратів.

Тому їсти свіжі огірки і помідори разом – гастроентерологи не рекомендують.

А ось солити разом огірки та помідори можна: при термічній обробці аскорбатоксидаза руйнується.

Раніше дієтолог назвала правильний час, коли їсти картоплю. Дієтолог Альбіна Комісарова повідомила, що картоплю варто їсти до певного часу, і при цьому важливо збалансовано харчуватися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти