StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Більше, ніж регулярні огляди: що потрібно для здорового зору

15 липня 2021, 15:15
Потрібно підбирати правильні продукти
Око
Проста і корисна Заміна-спекти солодку картоплю замість білого. / Pixabay

Для підтримки здорового зору потрібно більше, ніж регулярні огляди - те, що ви їсте, може позитивно вплинути на ваш зір.

Для того, щоб очі були здорові, потрібно підбирати правильні продукти. Зокрема, за інформацією Weil, потрібно додавати в свої страви наступні продукти:

читайте такожНазвані звички, які можуть позбавити вас зору

відео дня

Темна листова зелень, що містить лютеїн і зеаксантин, два каротиноїди, які допомагають боротися з катарактою і віковою дегенерацією жовтої плями. Шпинат, капуста і зелень - відмінні джерела. Для початку замініть Ромен шпинатом в салатах і додавайте зелень в свої страви.

Солодка картопля (поряд з гарбузом і динею) містить безліч каротиноїдів, які діють як попередники вітаміну А - поживної речовини, необхідної для нормального зору і функціонування сітківки. Проста і корисна Заміна-спекти солодку картоплю замість білого.

Яйце. Всього одне яйце в день підвищить рівень лютеїну і зеаксантину, а також забезпечить організм сполуками сірки, які можуть допомогти запобігти утворенню катаракти.

Вибирайте яйця без клітин, збагачені омега-3, які містять більш високий рівень DHA, ще одного поживного речовини, корисного для очей. Якщо ви не любите яйця на сніданок, додайте нарізане круто яйце в салат на обід або вечерю.

У людей з проблемами зору є безліч способів виправити свій зір і поліпшити здоров'я очей. Багато людей вибирають контактні лінзи або окуляри, тому що вони прості і швидкі. Однак також доступні хірургічні варіанти.

Раніше Головред опублікував статтю, де порівнюються контактні лінзи і окуляри, їх плюси і мінуси, а також Які фактори слід враховувати при виборі окулярів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти