StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Активне позіхання може бути ознакою небезпечного стану

30 листопада 2020, 21:27оновлено 1 грудня 2020, 10:06
Позіхання може бути симптомом більш серйозних проблем зі здоров'ям.
Серце, лікування
Позіхання може бути симптомом більш серйозних проблем зі здоров'ям. / eluniverso.com

Надмірне позіхання може бути ознакою серцевого нападу.

За інформацією Musc Health, якщо у вас почастішання позіхання, яке не може бути пояснено недоліком сну або іншими причинами, то позіхання може бути симптомом більш серйозних проблем зі здоров'ям.

Серцеві напади трапляються, коли артерія, що постачає ваше серце кров'ю і киснем, блокується, зазвичай через накопичення жирових бляшок, званих холестерином. Серцеві напади відносяться до серцево-судинних захворювань (ССЗ), які зазвичай відносяться до станів, які пов'язані зі звуженням або закупоркою кровоносних судин. Поширена помилка полягає в тому, що серцеві напади виникають без попередження.

Найбільш поширеними проблемами зі здоров'ям, які пов'язані з підвищеною позіханням, є позбавлення сну, безсоння, апное уві сні, нарколепсія і багато ліків, що викликають сонливість.

читайте такожІнсульт та інфаркт: найбільше дослідження назвало " запальні продукти"

Є деякі інші медичні захворювання, які викликають позіхання, включаючи кровотечу навколо серця, пухлину мозку, розсіяний склероз, інсульт і навіть Серцевий Напад. Незважаючи на всі зусилля науки, позіхання залишається загадковим явищем.

Однак деякі дослідження показують, що позіхання сприяє насиченню крові киснем і охолодженню мозку.

Експерти в галузі охорони здоров'я попереджають, що ті, хто позіхає під час вправ, особливо в спекотні дні, можуть піддаватися ризику серцевого нападу.

Це відбувається через вбудованих в організм охолоджуючих механізмів, які вказують на те, що вони не працюють належним чином, і можуть сигналізувати про проблему з серцем.

У дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці США Національних інститутів здоров'я, позіхання і терморегуляція були додатково вивчені.

У дослідженні зазначається: "ми аналізуємо зростаючу кількість медичних та фізіологічних даних, що вказують на те, що позіхання може бути терморегулюючим механізмом, що забезпечує компенсуюче охолодження, коли інші умови не працюють сприятливо.

"Цей погляд на позіхання має широке застосування для базового фізіологічного розуміння терморегуляції, а також для поліпшення діагностики та лікування захворювань, пов'язаних з аномальною терморегуляцією", - сказано в документі.

В іншому дослідженні аналізувалися змінені реакції терморегуляції у пацієнтів з серцевою недостатністю, які тренуються в спеку.

"Пацієнти з серцевою недостатністю( HF), мабуть, демонструють порушення терморегуляторної здатності під час пасивного нагрівання, про що свідчить зниження провідності судин",-наголошується в дослідженні.

Далі в ньому говориться: "це перше дослідження, в якому вивчаються як терморегуляторні реакції, так і параметри теплового балансу при HF під час вправ.

"Наші результати показують, що при виконанні вправ в теплому середовищі, HF має порівнянні зміни, навіть незважаючи на те, що метаболічне виробництво тепла на одиницю маси було більше.

"Ці дані вперше демонструють, що терморегулююча здатність в HF порушується під час вправ у поєднанні з тепловим впливом".

Знизити ризик

За даними NHS, Нездорова дієта з високим вмістом жирів є абсолютною забороною.

Як пояснює орган, відповідальний за здоров'я, дієта з високим вмістом жирів посилить затвердіння артерій і збільшить ризик серцевого нападу.

Замість цього Вам слід прагнути дотримуватися середземноморської дієти з високим вмістом ненасичених жирів.

Середземноморська дієта складається з більшої кількості хліба, фруктів, овочів і риби і меншої кількості м'яса.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти