StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому сивіє волосся і чи можна його висмикувати

11 вересня 2021, 15:01
Хочете ви того чи ні, але волосся "проживає" певні цикли випадання й відростання, і після 35 років воно починає сивіти, і все це – цілком природно.
Чому сивіє волосся і чи можна його висмикувати

Усі ми чудово розуміємо, що з віком стаємо тільки старше, а наше волосся сивіє. Але якщо сріблясті волосини раптово починають щедро вкривати нашу голову, особливо якщо нам трохи за 30, то цілком логічно хочеться зрозуміти, чому сивіє волосся. Так, сьогодні без проблем можна пофарбувати волосся й забути про проблему на якийсь час. Але не всі люблять фарбувати волосся, і намагаються усіляко відтягнути цей момент, у тому числі шляхом видалення сивого волосся. А ви дізнавалися, чи можна висмикувати сиве волосся?

Краса вимагає жертв, але вона також потребує розуміння. Не можна бездумно ставитися до своєї зовнішності, інакше можете одного разу в дзеркалі себе не впізнати. А якщо зважитеся пофарбувати сиве волосся, то в нашому матеріалі Як часто можна фарбувати волосся і чому дізнаєтеся докладніше про всі "підводні камені".

Ми сьогодні розповімо вам про те, що ви, напевно, давно хотіли знати про свою шевелюру, а саме – чому волосся сивіє.

Чому волосся сивіє?

Науковці кажуть, що сиве волосся вперше з'являється як у чоловіків, так і у жінок, у віці від 34 до 44 років. Що стосується передчасного посивіння, то воно виникає у людей молодше за 20 років і в основному є генетичним.

Річ у тім, що волосяні фолікули містять пігментні клітини, що виробляють меланін, який надає волоссю колір. І ось коли наше тіло припиняє виробляти меланін, волосся сивіє. Таким чином, хочете ви того чи ні, але волосся "проживає" певні цикли випадання і відростання, і після 35 років воно починає сивіти, і все це – цілком природно.

Чому сивіє волосся і чи можна його висмикувати
Сиве волосся вперше з'являється у віці від 34 до 44 років / Instagram

Чи можна посивіти від стресу?

Ми любимо говорити, що сивіємо від стресу, і це, на жаль, правда. Науковці з Гарвардського університету змогли пояснити взаємозв'язок між стресом і посивінням - їх висновки описані в науковому журналі Nature. А пов'язаний цей процес з болем і страхом, тому величезна помилка – думати, що після сімейної сварки ви можете посивіти. Проте серйозне потрясіння цілком може посріблити ваше волосся.

Чи можна висмикувати сиве волосся?

Тут ви чітко маєте зрозуміти одне: після того, як ви висмикнете сиві волосини, то замість них виростуть такі ж сиві волосини. Тобто сподіватися на те, що, видаливши сиве волосся, замість нього виросте звичайне, не варто. Пам'ятайте, колір волосся виникає з пігментних клітин у фолікулі, які додають пігмент до стрижня волоса в міру його появи. У міру того, як ми стаємо старше, фолікули поступово виробляють менше пігменту і, в кінцевому підсумку, взагалі припиняють фарбувати волосся. Так з'являється сивина.

читайте такожЧому випадає волосся і що робити в домашніх умовахТому якщо вас дуже сильно дратують кілька сивих волосин, які з'явилися на голові, то ви можете від них позбутися "фізично" - просто вирвати. Але це допустимо виключно у разі, якщо всі сиві волоски можна порахувати на пальцях однієї руки. В іншому випадку ви ризикуєте власноруч створити собі нову проблему, пов'язану з пошкодженням фолікулів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти