StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як часто можна фарбувати волосся і чому

2 жовтня 2021, 15:40
Експерименти з кольором - це завжди дуже захоплива процедура. Але в гонитві за ідеальним кольором ми забуваємо про те, що волосся часто фарбувати не можна.
Як часто можна фарбувати волосся і чому
Деякі експерти радять фарбувати волосся що чотири-шість тижнів / Instagram

Фарбування волосся робить наше життя різноманітним: воно дозволяє нам виглядати цікавіше і яскравіше, й підкреслити свою індивідуальність. Ба більше: фарба для волосся – союзник омолодження, який швидко допомагає нам освіжити образ й виглядати молодше. До того ж сьогодні багато жінок часто фарбують волосся в домашніх умовах - у продажу повно готових наборів для фарбування. Експерименти з кольором - це завжди дуже захоплива процедура. Щоправда, іноді в гонитві за ідеальним рівним кольором й піддаючись спокусі позбутися від відрослого коріння, ми забуваємо про те, що навіть дуже щадна фарба для волосся може нашкодити й зіпсувати шевелюру.

Кольорові барвники так чи інакше змінюють структуру нашого волосся, тому нерозумно думати про те, що це корисно. Але наскільки це погано насправді? Ми сьогодні розповімо вам про те, як часто можна фарбувати волосся.

Як часто можна фарбувати волосся?

На це запитання немає простої відповіді, тому не слухайте тих, хто відповість однозначно.

Одні експерти кажуть, що фарбувати волосся можна що 2-3 тижні.

Інші радять фарбувати волосся не рідше, ніж через 4-6 тижнів після останньої процедури. Загалом, це стандартний час між фарбуваннями. Але все залежить від низки факторів, наприклад, від того, чи змінюєте ви колір, чи створюєте новий колір, який у вас тип волосся і які продукти ви використовуєте.

читайте такожУ моді приголомшливе фарбування волосся шатуш, або поцілунок сонцяМи у жодному разі не проти фарбування волосся, тому спробуємо пояснити вам, на що важливо звернути увагу, щоб зрозуміти, як часто можна фарбувати волосся фарбою.

Як часто можна фарбувати волосся і чому
Немає онозначного відповіді на питання, як часто можна фарбувати волосся / Instagram

Зверніть увагу на те, що в середньому волосся росте орієнтовно на 1-1,5 сантиметра щомісяця. Якщо ви піднесете лінійку до коріння перед дзеркалом, ви зможете побачити помітну кількість незабарвлених коренів через чотири тижні.

Але тут важливо врахувати, наскільки сильно змінився колір волосся. Якщо ви натуральна темна брюнетка і хочете перевтілитися в блондинку, то, звичайно ж, доведеться фарбувати волосся частіше – ідеальний проміжок 4-6 тижнів.

Але якщо ви робите легку зміну кольору, наприклад, тільки трохи темніше або світліше, то можете запросто збільшити інтервал між фарбуваннями до 8 тижнів.

Як часто можна фарбувати волосся і чому
Легку зміну кольору можна робити кожні 8 тижнів / Instagram

Якщо ви хочете повністю змінити колір волосся, скажімо, з червоного на коричневий, то бажано дати можливість кольору повністю відрости. Річ у тім, що натуральне волосся краще вбирає колір. А якщо ви хочете додати новий відтінок на волосся, яке, по суті, вже змінене, то результат може вас розчарувати й доведеться повторно і терміново фарбувати волосся, щоб виправити проблему. Це, погодьтеся, волоссю на користь не піде.

Як часто можна освітлювати волосся?

Освітлення волосся - це найрадикальніша і, на жаль, найбільш руйнівна зміна, яку ми можемо зробити з нашим волоссям. Водночас це часто захоплива зміна.

Під час знебарвлення використовуються хімічні речовини, які видаляють пігмент з волосся у процесі окислення. Існують різні види освітлювачів з різною формулою, але всі вони в основному роблять одне й те ж.

Після цієї процедури волосся стає дуже вразливим до втрати природної вологи, тому знебарвлене волосся зазвичай виглядає сухим і крихким.

Як часто можна фарбувати волосся і чому
Після освітлення волосся має відрости повністю / Instagram

Тут важливо розуміти, що освітлення на 100% незворотне - це дорога з одностороннім рухом і шляху назад немає. Якщо ви освітлите волосся, воно залишиться таким, поки не виросте.

читайте такожУ моді фарбування волосся пастельний балаяж і каліфорнійський блонд - фотоНезалежно від того, чи влаштовує вас отриманий результат відбілювання або ви використовуєте його для створення основи для іншого кольору, краще уникати більше одного знебарвлення, перш ніж волосся відросте.

Як часто можна фарбувати волосся хною?

  • Якщо волосся жирне, то фарбувати його хною можна що два тижні.
  • Якщо волосся густе або сухе – тоді можна його фарбувати раз на місяць.
  • Тонке або пошкоджене волосся – проміжок між фарбуваннями має бути щонайменше 2 місяці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти