Троєщину планують реорганізувати

3 жовтня 2020, 15:59
262
Плани з реорганізації належить кандидату у депутати Київської міської ради Денису Борисенко. Борисенко балотується по 4 округу від політичної партії "За майбутнє".
Денис Борисенко
Денис Борисенко

Реорганізація Троєщини - одна з ключових тез передвиборчої програми. У перелік ініціатив входять плани з облаштування дворового простору, створення урбан-локацій для молоді, арт-резиденцій, будівля санаторно-рекреаційного комплексу та багатопрофільного освітнього центру, а також створення цілодобової служби безпеки "911 Троєщина".

"Це район-острів, який в силу особливостей пострадянської забудови зберіг простір, горизонт, широкі вулиці, проспекти, зелень і повітря. Тому Троєщина - це прихований актив Києва, його сплячий ресурс. По суті це навіть не район, це потенційно невелике місто. Місто в місті. І у Троєщини, як у міста, повинні бути всі необхідні елементи міського життя. Міське середовище, логічна інфраструктура, доступні сервіси, всі рівні освіти, а не тільки середні школи, все опції охорони здоров'я, системи безпеки, соціальна допомога в повному обсязі, інклюзія, рекреація, місця для концентрації молоді, локації для людей старшого покоління, місця для публічних дискусій" - говорить Денис Борисенко в интервью Апострофу.

Денис Борисенко і архітектор Петро Маркман в Офісі Трансформації Троєщини
Денис Борисенко і архітектор Петро Маркман в Офісі Трансформації Троєщини

Серед іншого кандидат згадує сталий стереотип про будівництво метро, але в незвичному ключі. Він вважає: відсутність метро - не першочергова проблема Троєщини.

відео дня

"Я не борюся з ідеєю метро на Троєщину, але і не буду його обіцяти - це прерогатива міської влади і обіцянка, яку давно треба було виконати, а не піаритися на метро всі роки Незалежності.

Моя мета інша: я хочу реорганізувати простори району так, щоб Правий Берег Києва захотів приїхати на Лівий Берег.

Поки метро ще не побудоване, тут потрібно грамотно організувати простір. Якщо цього не зробити, з моменту, як метро тільки почне будуватись, Троєщину відразу ж охоплять недобросовісні забудовники, наплодять будинків-спальників без дитячих садків та іншої необхідної інфраструктури, ціна на оренду і купівлю квартир зросте, але чи район стане кращим? На Троєщині виросте плата за оренду, а троєщинці стануть просто трохи швидше, ніж зазвичай, добиратися по всьому Києву, щоб заробити на цю оренду або купівлю житла. А справжня мета грамотного проектувальника повинна бути такою: мешканці Троєщини повинні отримати доступ до роботи, навчання, дозвілля – у себе в районі. Це - ключ до розвитку території," - зауважує Борисенко.

Наразі у Борисенко та команди чимало напрацювань - зокрема, розробки ініціатив у медичному напрямку, які опрацьовує колега по партії, кандидат у Київраду по 3 округу Троєщини від "За майбутнє" - заслужений лікар України В'ячеслав Камінський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти