Єдиний соціальний внесок: експерт дав прогноз курсу долара на найближчі дні

19 серпня 2020, 13:42
На думку фахівця, нинішня ситуація на валютному ринку викликана цілком чіткими причинами.
Долар, гривня
Долар, гривня / УНІАН

Різноспрямований рух курсів долара і євро стосовно гривні - як на офіційному ринку, так і на готівковому ринку. І така ситуація викликана цілком чіткими причинами.

Про це повідомляє портал Факти з посиланням на аналітика компанії RoboForex Андрія Гойлова.

"Долар США стабілізувався на міжбанківському валютному ринку, а єдина європейська валюта знову зміцнилася відповідно до глобальних тенденцій світових ринків. З самого початку останньої торгової сесії пропозицію американської валюти істотно перевищувала попит на неї, так що НБУ виходив з купівлею в обсязі до 80 млн доларів США. Зміцнення української гривні продовжилося знову. Торги закрилися на позначці у 27,27 гривні за долар США. Курс євро проти гривні зміцнився до рівня в 32,55 гривні ", - заявив він.

відео дня

Крім того, Гойла вважає, що на курс гривні до долара серйозно вплинули дії Мінфіну з розміщення облігацій.

"Додатковим фактором, який стимулює попит на українську гривню став останній аукціон Мінфіну з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). На завтра також заплановано розміщення ОВДП. Основний попит сформували українські банки, які наростили свій портфель ОВДП до 422 млрд грн. Нерезиденти ж інтересу не проявили, але і не стали серйозно скорочувати свій портфель. Обсяг продажів нерезидентів склав всього 800 млн гривень і тепер загальний портфель оцінюється в 89 млрд гривень ", - підсумував він.

читайте такожКурс долара в Україні може переписати максимуми двох років: експерт озвучив ризики

Нагадаємо, раніше керівник Міністерства фінансів Сергій Марченко заявив про те, що він не бачить передумов для досягнення курсу долара і в Україні до позначки 30 UAH / USD.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти