У Мін'юсті пояснили, чи можна отримати субсидію з боргами по аліментах

7 січня 2022, 12:16
Щоб отримати пільгу, українцям потрібно відповідати критеріям, які визначені в законодавстві, кажуть чиновники українського Міністерства юстиції.
Субсидія
У Мін'юсті пояснили, чи можна отримати субсидію з боргами по аліментах / УНІАН

Виплата аліментів на утримання неповнолітніх дітей прямо в Україні впливає на призначення субсидії на житлово-комунальних послугах. Про це повідомляють представники Мін'юсту.

Щоб отримати пільгу, українцям потрібно відповідати критеріям, які визначені в законодавстві, зокрема - не мати аліментної заборгованості. Таке застереження передбачено постановою Кабінету Міністрів України "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України" від 14 серпня 2019 року № 807.

Згідно з положеннями цього нормативно-правового акта, субсидія не надається, якщо у складі домогосподарства або у складі сім'ї члена домогосподарства є особи, які, за даними Єдиного реєстру боржників, є заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів більше трьох місяців.

відео дня

Однак, кажуть чиновники, така норма має своє виключення і не стосується осіб:

  • які є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря;
  • осіб, до яких застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від роботи(посади);
  • осіб, до яких застосовуються запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту або утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що з 1 грудня нинішнього року в Україні офіційно підвищився прожитковий мінімум - до 2393 гривень. А в 2022 році його переглянуть у бік збільшення ще двічі (відповідно до 2508 гривень і 2589 гривень) - з 1 липня і 1 грудня.

Прожитковий мінімум для працездатних осіб залишиться найвищим і в кінці 2021 року складе 2481 гривень, а в кінці 2022 року — 2684 гривні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти