Україна отримає 668 млн євро від Європейського інвестиційного банку

4 березня 2022, 19:55
ЄІБ засуджують жорстоке і незаконне вторгнення Росії в Україну.
Євро
Євро / ua.depositphotos.com

Правління Європейського інвестиційного банку 4 березня схвалило надання Україні €668 млн негайної фінансової підтримки.

Як повідомляється в пресрелізі ЄІБ, там засуджують жорстоке і незаконне вторгнення Росії в Україну.

Фінансову підтримку виділили в рамках програми EIB Ukraine Solidarity Urgent Response.

відео дня

"Додаткова фінансова і технічна підтримка для України, сусідніх країн і країн ЄС допоможе впоратися зі збитком, пов'язаним з війною і припливом біженців", – сказано в заяві.

Там уточнили, що це - початковий пакет підтримки, який повинен допомогти українській владі задовольнити найнагальніші фінансові потреби, включаючи закупівлю продуктів харчування, медичного забезпечення та палива для громадян.

Повідомляється, що негайна підтримка стане доступна протягом декількох днів.

Це буде дві позики, які спочатку представили для підтримки МСБ і сільськогосподарського сектора в Україні.

Також погоджено, що ЄІБ продовжить подальші ініціативи в рамках надзвичайного пакету солідарності для України.

До них відносяться:

  • Фінансування критичних інфраструктурних потреб України через перепрофілювання зобов'язань інфраструктурних проектів для задоволення нагальних інвестицій та потреб у реконструкції (транспорт, енергетика, розвиток міст та цифрові інвестиції).
  • Допомога у відновленні всього, що знищує російська армія, через фінансування нової критично важливої економічної та соціальної інфраструктури, необхідної, як тільки вільна і незалежна Україна буде відновлена після війни.

Також експерти ЄІБ оцінюють потреби сусідніх з Україною країн і країн ЄС, які приймають біженців з України або постраждали від війни іншим чином.

"Цей пакет ЄІБ є демонстрацією твердої солідарності ЄС з Україною, коли країна стикається з величезними потребами. Це забезпечить негайну ліквідність українського уряду в боротьбі проти незаконної і жорстокої агресії Росії", - сказав виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

Як раніше повідомляв Главред, адміністрація президента США Джо Байдена подала запит про передачу 10 млрд доларів у вигляді допомоги Україні.

За інформацією видання, адміністрація Байдена просить Конгрес виділити 10 мільярдів доларів на підтримку України в боротьбі з російською агресією. Ця сума повинна допомогти Україні впоратися з гуманітарною кризою, що зароджується в країні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти