З Японії до України прибудуть 70 добровольців для допомоги ЗСУ

2 березня 2022, 08:50
До складу добровольчої групи увійшли 70 чоловіків, серед яких 50 ветеранів сил самооборони Японії та два — Французького іноземного легіону.
война в Украине, Япония, Токио
До України вирушають добровольці з Японії/ Reuters

Щонайменше 70 добровольців із Японії вирушають в Україну для допомоги збройним силам у війні проти Росії. Про це повідомляє Reuters з посиланням на токійську компанію, яка займається волонтерами.

За даними на вівторок, 1 березня, до складу добровольчої групи увійшли 70 чоловіків, серед яких 50 ветеранів сил самооборони Японії та два — Французького іноземного легіону. Також речник посольства України у Японії визнав, що отримував дзвінки від людей, які "бажали воювати за Україну".

"Будь-які кандидати для цього повинні мати досвід роботи в Силах самооборони Японії або пройти спеціалізоване навчання", - йдеться у повідомленні посольства.

відео дня

Як писав Главред, 28 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження безвізового режиму для іноземців, які бажають вступити в інтернаціональний легіон оборони України. Указ діятиме до кінця воєнного стану і не стосується громадян РФ, визнаної країною-агресором.

"Президент України Володимир Зеленський звернувся до всіх громадян іноземних держав, які є друзями України. Усі, хто хоче приєднатися до захисту безпеки у Європі та світі, можуть приїхати й стати пліч-о-пліч з українцями проти загарбників XXI століття", – йдеться у повідомленні.

читайте такожВ Україні сформовано іноземний легіон добровольців: у Зеленського розкрили деталіВійна з Росією - інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти