США може надати Україні 10 млрд доларів допомоги - ЗМІ

3 березня 2022, 14:45
Ця сума повинна допомогти Україні впоратися з гуманітарною кризою, що зароджується в країні.
Білий дім, Україна, США
Адміністрація Байдена просить Конгрес США виділити 10 мільярдів доларів на підтримку України в боротьбі з агресією РФ / Reuters

Адміністрація президента США Джо Байдена подала запит про передачу 10 млрд доларів у вигляді допомоги Україні. Про це повідомляє The Washington Post.

За інформацією видання, адміністрація Байдена просить Конгрес виділити 10 мільярдів доларів на підтримку України в боротьбі з російською агресією. Ця сума повинна допомогти Україні впоратися з гуманітарною кризою, що зароджується в країні.

Спочатку адміністрація Байдена просила законодавців виділити приблизно 6,4 мільярда доларів для допомоги Україні. Але і демократи, і республіканці швидко закликали до додаткових витрат, і адміністрація Байдена незабаром знайшла для цього причину.

відео дня

Запит приблизно на 10 мільярдів доларів, переданий Конгресу, допоможе профінансувати навчання української армії, посилити кібербезпеку України, надати продовольство українцям та іншу гуманітарну допомогу. Остаточне рішення про суму допомоги буде прийнято до 11 березня.

Як повідомляв Главред, в США допускають забезпечення безпольотної зони над Україною. Таку думку висловив колишній спецпредставник США По Україні, експосол Сполучених Штатів при НАТО Курт Волкер. Незважаючи на занепокоєння, що це втягне НАТО в прямий конфлікт з РФ, це, на думку Волкера, все ж можна зробити за прикладами попередніх операцій.

читайте такожСюрприз для вертольотів РФ: США вперше схвалили прямі поставки Stinger в УкраїнуВійна в Україні - новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти