Терміни перевірок пенсіонерів-переселенців хочуть поміняти: що сталося

15 листопада 2023, 14:51
Термін фізичної ідентифікації пенсіонерів-переселенців хочуть у Мінсоцполітики продовжити до квітня 2024 року.
Пенсіонери, монети
Пенсійному фонду України рекомендується продовжити пенсійні виплати з 1 січня по 1 квітня 2024 року / Колаж фото УНІАН

У Мінсоцполітики підготували проект постанови Кабміну, згідно з яким продовжується термін проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи (ВПО) до оголошення воєнного стану. Як повідомляє портал Gsminfo, у документі, який зараз відкритий для обговорення на сайті Федерації профспілок, пропонується встановити термін у три місяці (початок терміну ‒ з 1 січня 2024 року).

Пенсійному фонду України рекомендується продовжити пенсійні виплати з 1 січня по 1 квітня 2024 зазначеної категорії без вимоги фізичної ідентифікації протягом зазначеного періоду.

Для пенсіонерів-внутрішніх переселенців, які отримують пенсію через рахунки в "Ощадбанку", фізична ідентифікація може бути проведена декількома способами:

відео дня
  • За допомогою дистанційної кваліфікованої електронного підпису "Дія. Підпис" (Дія ID) для авторизації на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.
  • Ідентифікація в режимі відеоконференції, яка проводиться територіальними органами Пенсійного фонду України з дотриманням вимог законодавства про електронні довірчі послуги.
  • Ідентифікація у відділенні "Ощадбанку".

Нагадаємо, що з 1 вересня відбудеться посилення правил виплат переселенцям і перевірки пенсіонерів. З 1 вересня 2023 року в Україні остаточно посиляться правила виплат для переселенців і почнеться масштабна верифікація одержувачів пенсій.

Уряд змінив терміни і дати виплат переселенцям. У Мінсоцполітики назвали нові дати, в які буде нараховуватися грошова допомога на проживання внутрішнім переселеним особам.

Більше економічних новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти