Скільки коштуватимуть 100 доларів наступного тижня: українцям дали прогноз

18 жовтня 2024, 09:05
299
Щоденні "стрибки" курсу відбуватимуться як у бік зростання, так і в бік зменшення.
Скільки коштуватимуть 100 доларів наступного тижня: українцям дали прогноз
Курс долара в Україні / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Наприкінці жовтня на валютному ринку збережуться помірні курсові зміни. Щоденні "стрибки" курсу відбуватимуться як у бік зростання, так і в бік зменшення, але вони будуть незначними. Про це повідомив начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий у коментарі УНІАН.

За його словами, на українців очікує ще один "м'який" тиждень, коли валютні зміни нічим не здивують.

Лєсовий також припустив, як коливатиметься курс валюти.

відео дня

"На валютному ринку 21-27 жовтня курс долара коливатиметься на міжбанку в межах 41,1-41,5 гривні за долар. При цьому на готівковому валютному ринку в межах 41,2-41,7 гривні за долар", - спрогнозував він.

Виходить, що наступного тижня 100 доларів в Україні обійдеться приблизно в 4120 - 4170 гривень.

Що відомо про долар?

Долар США або Американський долар — офіційна валюта Сполучених Штатів Америки та деяких інших країн. В обігу перебувають монети номіналом 1, 5, 10, 25, 50 центів і 1 долар та банкноти в 1, 2, 5, 10, 20, 50 і 100 доларів. Правом емісії володіє Федеральна резервна система, яка виконує в США функції центрального банку. Долар США є основною резервною та найпоширенішою валютою у світі. На нього припадає до двох третин світових національних валютних запасів, повідомляє Вікіпедія.

Курс долара в Україні - що відомо

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, в українських банках очікується помітна зміна курсу готівкового долара, особливо в продажу. Згідно з прогнозами, у період з 14 по 20 жовтня вартість американської валюти коливатиметься в межах 41,2-41,9 грн.

Керівник відділу аналітики ГК Forex club Андрій Шевчишин прогнозує, що курс долара і євро в Україні в грудні 2024 року зросте. За його словами, до кінця року курс долара коливатиметься в межах 42-43 грн, ближче до верхньої межі - близько 42,75 грн.

В той же час, виконавчий директор економічного дискусійного клубу Олег Пендзин заявив, що курс долара наприкінці 2024 року буде триматися на рівні 42,5 гривні за долар.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти