Шмигаль пояснив, коли українці отримають фіксовані річні ціни на газ

2 березня 2021, 14:18оновлено 2 березня 2021, 15:10
Населення не повинно щомісяця відстежувати, як змінюються ціни на ринку газу, заявив прем'єр-міністр України.
Денис Шмигаль
Денис Шмигаль пояснив, коли українці отримають фіксовані річні ціни на газ / УНІАН

Глава Кабінету Міністрів України Денис Шмигаль заявив, що вже у другому кварталі цього року постачальники повинні представити річні продукти. За його словами, населення не повинно щомісяця відстежувати, як змінюються ціни на ринку газу.

"Вже в другому кварталі цього року постачальники газу повинні представити річні продукти. Сьогодні обговорили механізми їх запуску з Міненерго, НКРЕКП і "Нафтогазом". Люди повинні мати можливість укладати контракти на газ за фіксованою річною ціною і прогнозувати свої витрати", - повідомив глава уряду у своєму Telegram.

Як зазначається на Урядовому порталі, у нараді також взяли участь в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, голова НКРЕКП Валерій Тарасюк та голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Відкриття ринку газу в Україні стало важливим і потрібним кроком, що за рахунок конкуренції має демонополізувати галузь і дати можливість людям вибирати кращого і найбільш вигідного для себе постачальника. Наступним кроком має стати річний продукт на газ, щоб люди укладали контракти за фіксованою ціною на цілий рік і могли розраховувати свої витрати", - сказав Шмигаль.

За його словами, населення не повинно щомісяця відстежувати, як змінюються ціни на ринку газу. Тому річний продукт, який, за його словами, використовують всі розвинені світові держави, захистить населення від різких коливань цін.

"Під час наради сторони обговорили можливі шляхи для запуску річного продукту вже в другому кварталі. Глава уряду також дав доручення голові НКРЕКП провести нараду з представниками теплокомуненерго для обговорення механізмів запуску річного продукту для ТКЕ", - додали в уряді.

Тарифи в Україні - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти