Росію можуть відключити від SWIFT через кілька діб - Reuters

26 лютого 2022, 13:26оновлено 26 лютого 2022, 14:01
Як говорить представник топ-менеджменту Центробанку єврозони, відключення Росії міжнародної онлайн-системи SWIFT здійсниться буквально в найближчі дні.
SWIFT
Росію можуть відключити від SWIFT через кілька діб - Reuters / Reuters

Рішення про відключення Російської Федерації від міжнародної онлайн-системи SWIFT буде прийнято через кілька діб. Про це повідомляє західне новинне агентство Reuters з посиланням на слова одного з представника топ-менеджменту Центробанку Єврозони.

"SWIFT (відключення від нього Росії ‒ Главред)- просто питання часу, дуже короткого часу, буквально днів", - говорить він

У той же час керуючий Центробанком Єврозони додав, що подібного рішення може виявитися недостатньо.

відео дня

"Чи достатньо цього? Ні. Чи потрібно це? Абсолютно. Санкції мають сенс тільки в тому випадку, якщо є витрати для обох сторін і це буде дорого", ‒ сказав він.

читайте такожЄС і Британія наклали персональні санкції на Путіна і Лаврова, на черзі-відключення від SWIFT

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на відключення Росії від SWIFT офіційно погодився Кіпр.

Як заявив президент України Володимир Зеленський, Італія також погодилася на відключення.

"Щойно прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі підтримав відключення Росії від SWIFT, надання оборонної допомоги. Україна може стати частиною ЄС. Це початок нової сторінки в історії наших держав", - написав Зеленський в Instagram.

Тепер Україні залишилося домогтися лише згоду Угорщини на відключення Росії від SWIFT. Але офіційний Будапешт все ще виступає проти цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти