Стало відомо, чи чекати українцям на підвищення тарифів на електрику

29 травня 2020, 10:57
Пункт про перегляд тарифів на електроенергію міститься в програмі стимулювання економіки для боротьби з наслідками коронавірусу.
Електроенергія
Електроенергія може подорожчати / Reuters

Кабінет міністрів України опублікував програму стимулювання економіки для боротьби з наслідками коронавірусу COVID-19. В одному із пунктів йдеться про те, що для подолання кризи в енергетичній сфері планують підвищити тариф на електроенергію для населення.

"Перегляд тарифів на електроенергію, що відпускається населенню", – свідчить один з пунктів опублікованого плану.

Стало відомо, чи чекати українцям на підвищення тарифів на електрику

При цьому в самому Кабміні, і в профільному комітеті Верховної Ради заявляють, що підвищувати тарифи в 2020 році не будуть. Зокрема, глава комітету парламенту з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус зазначив, що питання підвищення тарифів дійсно обговорюється.

"Але у президента нещодавно була нарада по енергетиці. Там було чітко заявлено, що найближчим часом, у цьому році, не буде підвищення тарифів на електроенергію для населення і не буде скасування цієї пільгової категорії 100 кВт/год на місяць", – сказав Герус 28 травня під час ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1.

Нагадаємо, раніше заступник голови парламентського комітету з економічного розвитку Дмитро Кисилевський заявив, що в Україні підняли тарифи на електроенергію майже на 50%. За його словами, в перші дні травня 2020 ціна на електрику на ринку України склала 1297 грн за МВт-година.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти