"Величезна корупція": експерт пояснив, як українська верхівка заробляє на бюджеті

1 лютого 2021, 10:30
Українська еліта відкрито заробляє на ОВДП, підкреслив Віктор Суслов.
Гривня купюри
Темп інфляції в Україні може збільшитися, говорить експерт / УНІАН

Ймовірно, темп інфляції в Україні в 2021 році виявиться істотно вище, ніж прогнозовані 7,3%, заявив заслужений економіст України, екс-міністр економіки України Віктор Суслов.

У коментарі Главреду він нагадав, що в 2019 році НБУ проводив політику підвищення курсу гривні – за рахунок залучення спекулятивних капіталів від нерезидентів, забезпечуючи їм високі відсотки за вкладами в українські цінні папери.

"У 2019 році прибутковість по ОВДП перевищила 30% річних у доларах США, і це була найвища прибутковість по цінних паперах у світі", - підкреслив експерт.

Він зазначив, що НБУ навмисне проводить політику, що створює комфортні умови для виходу нерезидентів з українських цінних паперів з прибутком. Економіст не виключив, що це робиться не в інтересах держави, а в інтересах так званих політично значущих осіб.

"Адже навіть за деклараціями значна частина українських міністрів, працівників і керівників НБУ, політиків, навіть президентів України відкрито заробляла на вкладеннях в українські цінні папери! Звичайно ж, всі вони хочуть підзаробити за рахунок українського бюджету. Крім того, у визначенні політики НБУ можуть брати участь і політично впливові іноземні інвестори, а також західні спекулятивні фонди", - пояснив він.

У той же час співрозмовник вважає, що в ситуації, що склалася може бути присутнім не тільки внутрішня, але і величезна міжнародна корупція.

"Оплатить все це в результаті український народ", - додав Суслов.

читайте також"Держава - банкрут": експерт попередив про дефолт України і назвав терміни

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти