М'ясо по 220 грн за кіло: в Україні різко подорожчала яловичина

18 лютого 2022, 14:15оновлено 19 лютого 2022, 16:04
За результатами минулого року обсяги виробництва яловичини впали аж на 10% порівняно з позаминулим роком. І саме в цьому, кажуть експерти, і є проблема.
Яловичина
В Україні різко подорожчала яловичина / ua.depositphotos.com

В Україні за минулі два тижні яловичина виросла в ціні на 7% - середня ціна в українських супермаркетах становить 219,13 гривні за кілограм. Про це повідомляє пресслужба УКАБ ("Український клуб аграрного бізнесу").

Цікаво, за той же період курятина в Україні подешевшала на 6%. Як кажуть експерти, постійна динаміка подорожчання яловичини спостерігається ще з початку 2018 року. Ключова причина - постійне скорочення обсягів виробництва.

За результатами минулого року обсяги виробництва яловичини впали аж на 10% порівняно з позаминулим роком. При цьому стабілізація ситуації не очікується, ця динаміка триває і в нинішньому році.

відео дня

При цьому ціна на найбільш популярний і доступний в Україні вид м'яса - курятину - за два останні тижні знизилася на 6%. Зараз її в середньому можна купити за 100,82 гривні за кілограм.

В УКАБ відзначають, що, на відміну від яловичини, в Україні як і раніше ростуть обсяги виробництва курятини. Це, по всій видимості, і допомогло його здешевленню. За результатами січня нинішнього року було вироблено на 8,1% більше цього виду м'яса, якщо порівнювати з таким же періодом 2021 року.

читайте такожМ'ясо та овочі подорожчають як мінімум на 20%: експерти попередили українців про зростання цін

Ціни на продукти в Україні:

В Україні рекордно піднялися ціни на продукти. Деякі подорожчали на 20-30%.

Зокрема, огірки вже коштують по 90 грн/кг, томати по 50-60 грн/кг, буряк по 15 грн/кг, білокачанна капуста по 20 грн/кг, морква і цибуля по 13 грн / кг.

У Держстаті підрахували, що за рік овочі подорожчали в 2,5 рази.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти