Курс біткоїну знову злетів до космічних висот

16 лютого 2021, 14:54оновлено 16 лютого 2021, 17:10
З початку року криптовалюта подорожчала майже на 70%. Стрімке зростання почалося після того, як Tesla заявила, що купила біткоїни на 1,5 млрд доларів.

Біткоіни
Курс біткоїну знову злетів до космічних висот / УНІАН

Курс біткоїну у вівторок, 16 лютого, встановив черговий історичний максимум і досяг позначки у 50 тисяч доларів. З початку року криптовалюта подорожчала майже на 70%.

Згідно з даними криптовалютної біржі Coindesk, на момент публікації матеріалу ціна біткоїну склала 49 506 доларів. Водночас згідно з даними сайту investing.com, позначку у 50 тисяч доларів взято.

Найпопулярніша у світі криптовалюта дорожчає після того, як Tesla заявила, що купила біткоїни на 1,5 млрд доларів і прийматиме їх як оплату за автомобілі, повідомляє Reuters.

Курс біткоїну знову злетів до космічних висот

Цей крок Tesla став останнім у низці великих інвестицій, унаслідок яких біткоїн перемістився з периферії фінансової системи на баланси компаній і дилінгові центри Уолл-стріт, оскільки американські фірми і традиційні управлінці грошима почали скуповувати біткоїни у великих кількостях.

Курс біткоїну знову злетів до космічних висот

Крім Tesla, біткоїн в останні місяці залучив безпрецедентні потоки від великих і дрібних інвесторів.

Курс біткоїну знову злетів до космічних висот

Курс біткоїну - про що йшлося раніше:

  • Курс біткоїну 16 грудня 2020 року вперше в історії піднявся вище 20 тисяч доларів за монету відразу на декількох найбільших криптобіржах, включаючи Binance, Bitfinex, Bitstamp і Coinbase.
  • Тоді зростання біткоїну пов'язували з тим, що платіжна компанія PayPal оголосила про відкриття доступу до криптовалют клієнтам зі США.
  • Також позитивно на курс криптовалюти могла вплинути й новина, що Banca Generali, що належить найбільшій італійській страховій компанії Assicurazioni Generali, почне працювати з криптовалютою.
  • Також кілька інвестиційних фондів повідомили про інвестиції у біткоїни. Наприклад, Ruffer і MassMutual.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти