Курс біткоіну вперше перевищив 20 тисяч доларів за монету

16 грудня 2020, 23:28оновлено 17 грудня 2020, 01:03
За останні три місяці криптовалюта виросла на 100%.
Біткоіни
Курс біткоіну наблизився до історичного максимуму / Reuters

Курс біткоіну 16 грудня вперше в історії піднявся вище 20 тисяч доларів за монету відразу на декількох найбільших кріптобіржах, включаючи Binance, Bitfinex, Bitstamp і Coinbase.

Як повідомляє Coindesk, ціна криптовалюти становить 20 712 доларів.

Відзначимо, за останню добу ціна біткоіну виросла більш ніж на 1300 доларів – з 19 336 доларів за монету. А 11 грудня за криптовалюту давали 17,5 тисяч доларів. За п'ять днів біткоіни подорожчав на 14%, з початку вересня — більш ніж на 100%.

"Зараз можливо, що біткоіни ще підросте (до $25-30 тис.), після чого впаде, так як інвестори захочуть зафіксувати прибуток. Це можливо в ситуації загальної стабілізації ринків і початку відновлення світової економіки. В іншому випадку розширення кризи забезпечить ще більший приплив коштів в актив, який продовжить зростання", — зазначив директор Klopenko Group Дмитро Іванов.

Зростання біткоіну пов'язують з тим, що платіжна компанія PayPal оголосила про відкриття доступу до криптовалюти клієнтам із США. Також позитивно на курс криптовалюти могла вплинути і новина, що Banca Generali, що належить найбільшій італійській страховій компанії Assicurazioni Generali, почне працювати з криптовалютою. Також кілька інвестиційних фондів повідомили про інвестиції в біткоіни. Наприклад, Ruffer і MassMutual.

читайте такожКурс євро раптово скаканув вище 34 гривень

Курс долара в Україні

  • Курс долара в Україні до кінця 2020 року підніметься до приблизно 28 гривень. Такий же курс американської валюти передбачається і в 2021 році. Такий прогноз озвучили в Мінекономіки.

  • Директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін пояснив, чому курс долара може злетіти до 39,5 грн / дол. Владі нічим стримувати обвал нацвалюти в умовах світової кризи і відсутності валютних надходжень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти