Долар обвалить гривню: українцям розкрили найгірший сценарій і назвали терміни

25 грудня 2021, 01:45оновлено 25 грудня 2021, 22:25
Андрій Шевчишин пояснив, що може зіграти на користь зміцнення долара.
Долар
/ Reuters

Долар по відношенню до гривні знайшов свою тимчасову рівновагу поблизу поточних значень, заявив фінансовий аналітик Вадим Іосуб.

У коментарі kp.ua він пояснив, що в останній тиждень року від американської валюти не варто чекати сильних рухів (за відсутності геополітичного форс-мажору).

У свою чергу експерт Андрій Шевчишин упевнений в тому, що рано чи пізно імпортери газу і вугілля вийдуть на ринок з покупками валюти, що змістить центр ваги на користь долара.

За його словами, ринок живе в очікуванні традиційних для кінця місяця і тим більше року великих відшкодувань ПДВ. Даний фактор підтримає гривневу ліквідність у експортерів, обмеживши їх від покупки валюти. Також зберігаються очікування щодо бюджетних виплат підрядникам, які розмістять частину коштів у доларі для відходу від курсових ризиків.

Він не виключив, що ці фактори можуть зіграти на користь зміцнення долара, тим більше що його ослаблення стає приводом для покупки.

"Зважаючи на зниження активності найближчим часом гривня залишиться в діапазоні 27,2-27,3 грн за долар. Однак якщо будуть відшкодування ПДВ і бюджетні виплати, гривня покаже більш вагоме ослаблення", - додав Шевчишин.

читайте такожДолар по 80 гривень: українці дізналися про катастрофічний сценарій

Курс долара до гривні в Україні в найближчі три роки прогнозується в рамках 28-29 грн/$. Саме такий курс валют закладено в Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки і бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти