Долар дорожче 28 гривень: українців попередили про різкий валютний стрибок

20 грудня 2021, 01:18
Курсовий тренд визначатиметься новорічними святами, що наближаються, каже Андрій Шевчишин.
Долар
/ Reuters

Фінансовий аналітик Максим Орищак вважає, що середній курс продажу готівкового долара коливатиметься в рамках 27-27,4 грн, а готівковий євро коштуватиме 30,4-30,7 грн.

"На тижні долар і євро будуть відносно стабільні", - заявив експерт Сьогодні.

За прогнозами члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзіна і президента Українського аналітичного центру Олександра Охріменка, курс на тижні буде в коридорі 27-27,5 грн/дол.

У свою чергу фінансовий аналітик Андрій Шевчишин не виключив, що ринок буде прагнути до значення 27,5 грн/$. Значною мірою курсовий тренд визначатиметься новорічними святами, що наближаються: компанії, що виплачують співробітникам зарплати і премії в гривні, можуть наситити ринок валютою.

З іншого боку, бюджетні підрядники і експортери, які отримують відшкодування ПДВ, будуть валюту купувати, щоб не мати "гривневих ризиків", вважає аналітик. До них приєднаються нерезиденти та енергоімпортери, від яких варто чекати активізації через похолодання та необхідність завезення додаткових обсягів газу та вугілля.

"Якщо їх не буде стримувати нбу, або продають валюту аграрії, то курс спочатку подолає позначку 27,5 грн/$, а потім може спрямуватися на більш високі цінові рівні – аж до 28 грн і вище", - підкреслив Шевчишин в коментарі Ubr.ua.

читайте такожДолар йде на рекорд: банкір спрогнозував різкий стрибок

Курс долара до гривні в Україні в найближчі три роки прогнозується в рамках 28-29 грн/$. Саме такий курс валют закладено в Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки і бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти