Для кожної області України готують окремий каталог з відбудови – Тимошенко

28 квітня 2022, 12:00
Для кожної області України готують окремий каталог з відбудови – Тимошенко

Для більш чіткого розуміння потреб конкретних населених пунктів з відбудови зруйнованої російськими окупантами інфраструктури Офіс Президента разом з Міністерством регіонального розвитку наразі розробляють каталоги регіонів України. Про це в інтерв’ю телеканалу "Рада" повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Ми взагалі підходимо до кожного регіону з новою концепцією. Ми хочемо отримати великий такий каталог області щодо всієї інфраструктури, яка є… Для чого ми це робимо? Тому що ми розуміємо, що нам треба буде відновлювати не просто зруйновану інфраструктуру. Нам треба відновити взагалі інше бачення кожного міста, з'єднання між містами і так далі", - розповів він.

За словами заступника керівника ОП, післявоєнне відновлення стосуватиметься не лише тих регіонів, що зазнали руйнувань під час бойових дій з військами держави-терориста росії. Нова концепція розвитку регіонів України після закінчення війни торкнеться також і областей на Західній Україні. "Тому ми будемо робити це в усіх областях", - додав Тимошенко.

Ці каталоги, за його словами, мають допомогти іноземним партнерам розробити плани відбудови і конкретизувати потреби тих чи інших населених пунктів.

Наразі, як повідомив заступник керівника ОП, вже відомо про те, що Велика Британія, наприклад, зголосилася відбудовувати Київ та Київську область, Данія – відновлювати енергетичну систему усієї України.

"Ми зараз робимо таке домашнє завдання для того, щоб країни розуміли, який це обсяг коштів. І будемо надавати їм по кожному регіону інформацію. Цей каталог – для того, щоб вони розуміли", - пояснив Тимошенко.

Для кожної області України готують окремий каталог з відбудови – Тимошенко

Поточна ж відбудова та прибирання звільнених від росіян регіонів, за його словами, відбуваються власними силами. При цьому об'єднання зусиль військових, рятувальних служб, комунальників, будівельників та волонтерів дають надзвичайно ефективні результати.

Цьому, за словами Тимошенка, сприяє, в тому числі, розроблений комплекс дій з відновлення звільнених населених пунтків: "У нас є ціла інструкція і ми її, до речі, відпрацювали на прикладі Бучі, про те, що потрібно робити у кожному місті, у кожному селищі, коли воно деокуповане".

Нагадаємо, раніше в Укравтодорі повідомили, що від початку війни з державою-терористом росією в Україні було зруйновано доріг та штучних споруд на 900 млрд гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти