Платіжні системи в Україні можуть зупинити роботу: в чому причина

16 квітня 2020, 09:45
З 28 квітня українці не зможуть отримати переказ грошей і оплачувати рахунки онлайн.
банківська картка, платіжна система
Платіжні системи в Україні можуть зупинити роботу / Фото Facebook

В кінці квітня українці можуть зіткнутися з серйозною проблемою – вони не зможуть без ідентифікації оплатити віддалено комуналку, отримати переказ грошей оплатити сервіси і скористатися безготівковими коштами. Про це попередили в Українській асоціації платіжних систем (УАС).

6 грудня Верховна Рада ухвалила в новій редакції закон про протидію відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом. Він набуває чинності 28 квітня. Відповідно до закону, щоби отримати звичну фінансову послугу – наприклад, перевести гроші від близьких або провести оплату онлайн, людям потрібно буде пройти процедуру повної ідентифікації. Тобто пред'явити паспорт та код працівникові фінансової організації, що надає послугу, передає news.finance.

При цьому на сьогодні Нацбанк не виробив чітких рекомендацій щодо процедури віддаленої ідентифікації. В НБУ бачать можливість зробити її віддалено лише через BankID. Однак до цього способу підключені лише 14 банків.

відео дня

"В Україні не введені правила дистанційної ідентифікації, як це сталося в Європі, немає нових правил емісії електронних грошей та передплачених карт, також немає розроблених технічних можливостей швидкої верифікації даних клієнта", – зазначають експерти.

На їхню думку, такий підхід призведе до вбивства ринку безготівкових переказів та повернення розрахунків в готівці.

Нагадаємо, щоби знизити ризики розповсюдження небезпечного китайського коронавірусу COVID-19 Національний банк України наприкінці березня запропонував перевести всі виплати зарплат, пенсій, субсидій у безготівкову форму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти