Як почуває себе долар: аналітики дали прогноз курсу на тиждень

24 лютого 2020, 01:41
Уже в березні долар виросте до 24,80 гривні.
Долар, гривні
Курс долара продовжує падати / Reuters

"Бакс" знову падає. Принаймні, у найближчі сім днів ми будемо свідками незначного зниження курсу долара до гривні, заявив старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб.

"Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень на рівні близько 24,4 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися на рівні близько 24,2/24,4 грн", - переконаний аналітик.

За його словами, курс долара стабілізувався біля позначки 24,5 грн. Винні у цьому мінімальні, інколи різноспрямовані на різних сегментах ринку щоденні коливання курсу, так і мінімальна його зміна за тиждень.

відео дня

"Це свідчить, що курс знайшов рівновагу поблизу поточних значень, і без серйозних змін внутрішніх або зовнішніх факторів, що впливають на нього, буде залишатися близько поточних рівнів", - додав він, передає РБК-Україна.

У той же час банкіри прогнозують збереження курсу гривні на рівні 24,3-24,8 грн/дол. у березні.

"На кінець лютого ми очікуємо курсовий коридор 24,30-24,70 і поки ми не бачимо тенденцій найближчим часом до девальвації або ревальвації. У березні можливе зростання пропозиції валюти з боку агроекспортерів у зв'язку з підготовкою до нового сезону, але регулятор буде намагатися як і раніше викупити надлишок валюти з ринку. Тому в березні ми очікуємо курсовий коридор в межах 24,00-24,80 грн/дол", - сказав Ярослав Кабін директор департаменту казначейства Ідея Банку, передають Українські новини.

Додамо, що за минулий тиждень курс долара до гривні, встановлений НБУ, практично не змінився.

Як почуває себе долар: аналітики дали прогноз курсу на тиждень
Курс валют станом на 21 лютого / скріншот bank.gov.ua

читайте також"Економіка росте швидше, ніж у Європі": Гончарук виступив у РадіНагадаємо, раніше експерти дали прогноз, що буде з курсом в Україні з початку нового тижня, 17 лютого. Зокрема, старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб очікував незначного здешевлення "бакса". За його словами, курс долара на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 24,4 гривні, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 24,2/24,4 гривні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти