Григорій Козловський

24 червня 2022, 11:26оновлено 29 червня 2022, 13:39
Григорій Козловський – український бізнесмен, президент львівського футбольного клубу "Рух", меценат.
Григорій Козловський
Григорій Козловський

Родом із Західної України, народився в селі Городиславичі (Давидівська громада.

Львівська область) 1 лютого 1971 року. За фахом – бухгалтер, закінчив Львівський торговельно-економічний інститут.

відео дня

Трудова діяльність

Відразу після закінчення навчання почав працювати в американській компанії RJ. Reynolds Tobacco Company, яка на той час керувала "Винниківською тютюновою фабрикою".

У цій компанії Козловський пройшов шлях від менеджера у відділі митного оформлення до директора підприємства. На сьогоднішній день Григорій Козловський є співвласником Львівської тютюнової фабрики.

Бізнес

Також бізнесмен має інтерес у ресторанному бізнесі. 2009 року Козловський відкрив у Винниках базу відпочинку "Святослав", а кілька років тому - ресторан "36По" у Львові. Крім того, є співвласником готелю "Гранд Готель".

Футбольний клуб "Рух"

Григорій Козловський

Григорій Козловський активно підтримує розвиток спорту в Україні. Так, із 2012 року він віце-президент львівського ватерпольного клубу "Динамо". У 2021 році клуб вчетверте став володарем Суперкубку України з водного поло серед чоловіків.

З 2009 року – функціонер футбольного клубу "Рух". Козловський підтримує дорослу та юнацьку команди. З сезону 2020/2021 клуб виступає в Українській прем'єр-лізі (УПЛ).

2020 року Козловський запропонував об'єднати чемпіонати УПЛ та Польщі в одну екстралігу, за прикладом об'єднаної ліги Бельгії та Нідерландів. Після вторгнення військ РФ на територію України цю ідею почали серйозно обговорювати і на рівні керівництва УАФ.

2021 року відкрив у Львівській області великий спортивний комплекс та футбольну академію ФК "Рух". На території комплексу розташовані навчально-тренувальні групи та вся необхідна навколоспортивна інфраструктура.

За словами Козловського, основний тренерський склад академії – колишні гравці клубу, які завершили свою професійну кар'єру.

Григорій Козловський

Меценатство

2022 року Григорій Козловський заснував благодійний фонд "Дім Милосердя". Основний профіль роботи фонду сьогодні – допомога переселенцям та всім тим, хто постраждав після вторгнення російських військ до України 24 лютого 2022 року.

Зокрема, на території футбольної академії у Винниках було відкрито пункт допомоги переселенцям та вихованцям клубу. Фонд забезпечує їх харчуванням та предметами першої необхідності. Крім того, ресторани Козловському також допомагають переселенцям.

Також бізнесмен ще з 2014 року активно допомагає армії та добровольчим формуванням.

За надану благодійну допомогу збройним силам України у травні 2022 року отримав державну нагороду – "Знак пошани" – від Міноборони України. Ця нагорода є найвищою для цивільного населення.

Загалом на рахунку Козловського понад двадцять різних державних нагород від президента та військових у різні роки.

Сімейне життя

Григорій Козловський

Мешкає у Львові. 2018 року одружився вдруге на українській співачці Юлії Думанській. Виховує двох синів та трьох дочок. Старший син Святослав професійно займається футболом, виступав за харківський "Металіст", з 2020 року – нападник "Руху".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти