Затяжна війна в Україні призведе до того, що Путін загрожуватиме ядерною зброєю - розвідка США

18 березня 2022, 12:55
Війна в Україні поступово послаблює звичайні сили Росії, тому РФ, ймовірно, буде все більше покладатися на свої ядерні засоби стримування.
Володимир Путін
Володимир Путін буде використовувати аргумент ядерної кнопки / Reuters

Президент країни-агресора Росії Володимир Путін загрожуватиме застосуванням ядерної зброї проти Заходу, якщо Україна продовжить чинити опір російському вторгненню.

Про це йдеться в доповіді розвідувального управління Міністерства оборони США, передає Bloomberg.

Війна в Україні зменшить кількість особового складу Збройних сил Росії та скоротить арсенал озброєння, а санкції, ймовірно, увергнуть Росію в затяжну економічну депресію та дипломатичну ізоляцію. При цьому Росія не зможе "виробляти сучасні високоточні боєприпаси.

відео дня

"Оскільки ця війна та її наслідки поступово послаблюють звичайні сили Росії, РФ, ймовірно, все більше покладатиметься на свої ядерні засоби стримування, щоби сигналізувати Заходу й проектувати силу на свою внутрішню та зовнішню аудиторію", - сказав директор Розвідувального управління Міністерства оборони США генерал-лейтенант Скотт Берриер.

Вторгнення Росії в Україну

Президент РФ Володимир Путін 21 лютого підписав указ про визнання офіційною Москвою так званої "державності" терористичних утворень "ДНР" і "ЛНР" в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Путін разом з ватажками "ЛДНР" Пушиліним і Пасічником також підписав угоди про дружбу.

В рамках указу Путіна Росія ввела війська на території окремих районів Донбасу.

Рано вранці 24 лютого Путін заявив, що ухвалив рішення про проведення "спеціальної військової операції" у зв'язку з ситуацією на Донбасі.

Ракетні удари почалися по Києву, Харкову та іншим містам України.

27 лютого Володимир Путін оголосив, що переводить сили стримування "в режим особливого бойового чергування".

Що Путін вимагає від України

Президент країни-агресора Володимир Путін у телефонній розмові з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом перерахував вимоги до України, які він вважає умовою виведення військ і укладення мирної угоди.

Розмова відбулася 17 березня з ініціативи Путіна.

У список вимог входить нейтральний статус України та її відмова від вступу в НАТО, роззброєння України до такого рівня, який Кремль визнає достатнім, забезпечення "захисту російської мови в Україні", а також те, що Путін називає "денацифікацією".

Ще одна група вимог Путіна стосувалася тимчасово окупованих Росією територій Донбасу та Криму. Змісту цих пунктів наразі невідомий.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти