"Ви одного разу дострибаєтеся": Лукашенко пригрозив "повернути Україну" і попередив про війну з РФ

9 серпня 2021, 16:51
Україна перейшла червону межу, сказав Олександр Лукашенко.
Лукашенко
Лукашенко вважає, що якщо він з'явиться в Україні, то його підтримають 90% людей / Reuters

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив без зброї перейти білорусько-український кордон, і, мовляв, заручившись "підтримкою 90% українців", "повернути Україну". Київ, на його думку, перейшов червону межу тоді, коли навіть раніше, ніж Євросоюз, вирішив припинити авіасполучення з білоруською державою. При цьому він сказав, що у разі нового бойового зіткнення України і Росії він не підтримає українців, а, мовляв, стане посередником у конфлікті.

Про це політик розповівши під час своєї пресконференції у понеділок, 9 серпня. Як стверджує Лукашенко, він коли-небудь готовий ризикнути і без зброї перейти український кордон, і нібито з 90% українців "повернути Україну".

"Ви одного разу дострибаєтеся, і я перейду кордон без зброї, зберу не 40, а мінімум 90% українців, і ми Україну повернемо...", - сказав Лукашенко.

відео дня

За його словами, для офіційного Мінська Україна вже перетнула "червону межу" після того, як перекрила авіасполучення з білоруською державою.

"Червона риса перейдена тоді, коли ЄС ще не припинив авіасполучення з нами, Україна це зробила", - зазначив Лукашенко, додавши, що він сам нібито є "мирною людиною", а його країна не зробить "капость Україні", крім того випадку, якщо українці, мовляв, не підуть "зі зброєю на територію Білорусі".

Крім того, він уточнив, що якщо Київ захоче повернути окуповані Росією території, то він не підтримуватиме українців і стане посередником у російсько-українському конфлікті. При цьому він не вірить в силову операцію Києва.читайте також"Ганьбить Україну і робить блазнем Зеленського": у Раді закликали завдати удару по режиму Лукашенка

"Якщо ви знову з Росією зіткнетеся, я буду між вами. Навіть якщо це загрожуватиме моєму життю. Але я впевнений, що ані перший, ані другий варіант не реальний. Його не буде. Тому що розумних голів в Україні достатньо. Будь-яка ваша спроба силою вирішити питання закінчиться трагедією для України", - підкреслив Олександр Лукашенко.

Заяви Лукашенка про Україну

Глава Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв визнати окупований Крим територією Росії. Причому у нього вже "розв'язані руки" щодо України, а за ним "не заіржавіє" у тому випадку, якщо таке ж рішення буде прийнято російським великим бізнесом.

Лукашенко звинуватив особисто президента України Володимира Зеленського у нібито "постачанні бойовиків" і "зброї" на територію Білорусі. За його словами, Зеленський, мовляв,"перекидає" до республіки ще й "вибухівку".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти