Введення військ Туреччини в Азербайджан: Анкара повідомила деталі пакту по Карабаху

22 листопада 2020, 18:55
Туреччина незабаром приступить до перекидання військових в Азербайджан.
Введення військ Туреччини в Азербайджан: Анкара повідомила деталі пакту по Карабаху
Турецькі військові / Reuters

Турецькі військові фахівці діятимуть у спільному з РФ Моніторинговому центрі з питань Нагірного Карабаху протягом одного року.

Про це повідомляє турецька агенція Анадолу з посиланням на міністерство оборони Туреччини.

"Робота наших військових у спільному з Росією центрі триватиме один рік", - йдеться в повідомленні оборонного відомства Туреччини.

Напередодні турецький міністр оборони Хулусі Акар повідомив, що Туреччина незабаром приступить до перекидання військових в Азербайджан.

"Найближчим часом турецькі військові відправляться в Азербайджан. Сухопутні війська ЗС Туреччини завершили підготовку", - наводить його слова Анадолу.

Передбачається, що ці військовослужбовці будуть задіяні в роботі створюваного спільно з РФ центру з контролю за дотриманням режиму припинення вогню в зоні нагірно-карабахського конфлікту.

читайте такожВійська РФ контролюють основні магістралі: про що Алієв і Шойгу домовилися щодо Карабаху

  • 27 вересня, Вірменія та Азербайджан почали бойові дії в районі Нагірного Карабаху.
  • Сторони звинуватили один одного у взаємних обстрілах, в результаті яких є загиблі.
  • Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що військова операція в Карабасі є відповіддю на артилерійський обстріл з боку противника, в якому загинули азербайджанські мирні жителі.
  • Азербайджан, Вірменія і Росія 9 листопада підписали угоду про завершення війни в Нагірному Карабасі. Згідно з домовленостями, Регіон повинні покинути вірменські збройні сили і військові формування НКР. На новій лінії розмежування розміщуються війська РФ.

Історія війни за Нагірний Карабах

  • На початку 1990-х років в результаті збройного конфлікту з Вірменією і вірменським населенням Нагірного Карабаху Азербайджан втратив контроль над цією територією.
  • Режим припинення вогню між Вірменією і самопроголошеною Нагірно-Карабахською республікою, з одного боку, і Азербайджаном, з іншого боку, був встановлений в травні 1994 року.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти