Відпочинок у Єгипті-2020: як працюватимуть готелі та коли летіти

12 травня 2020, 19:25
Туристичний бізнес в Єгипті опинився під загрозою через небезпечного китайського вірусу.
Єгипет
Відпочинок в Єгипті опинився під загрозою через коронавіруса / УНІАН

Китайський коронавірус швидко крокує світом і забирає людські життя. Небезпечна хвороба поставила під загрозу туристичний сезон на всіх світових курортах, в тому числі й в Єгипті.

Як заявив в інтерв'ю Обозревателю провідний експерт у галузі туризму Олександр Новиковський, цього року в Єгипті можуть працювати окремі готельні комплекси, в той час як їхня велика частина не працюватиме.

читайте такожКовид-19 прибув з Єгипту і Куршевеля: у Запоріжжі ввели режим надзвичайної ситуації

відео дня

"Єгипет не зможе запуститися на одній лише Україні та інших пострадянських країнах. Йому потрібен турист із Італії, із Британії, Скандинавії, оскільки там досить великий обсяг туристів, і вони покривали інфраструктурні витрати. А ми вже її доповнювали", – пояснив він.

За оцінками експерта, оскільки з великою часткою ймовірності туристи з Великобританії та Італії не поїдуть в цьому сезоні до Єгипту, туристичний бізнес у країні може опинитися під загрозою.

"Можливо, якісь окремі готельні комплекси працюватимуть точково. Ми спостерігали декілька років тому, коли у них була криза, війна, коли 1-2 готелі працювали, а 25 готелів поруч були закриті. У Єгипту може бути схожа перспектива", – заявив Новиковський.

Відпочинок 2020 в Єгипті

Раніше писав Главред, що уряд Єгипту дозволив відкрити готелі для внутрішніх туристів. Влада Єгипту ухвалила таке рішення через збитки, які понесла через пандемію туристична галузь країни. Зазначимо, що країна втрачає близько 1 мільярда доларів в місяць, передає Reuters.

Як відомо, Єгипет є найпопулярнішим туристичним напрямом серед українців. Зокрема, у 2019 році українці найчастіше бронювали тури саме до Єгипту. Як повідомляє сервіс misto.travel, відпочинок у Єгипті минулого року обрали 48,26% українських туристів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти