До "структури Путіна" набрали "Вагнер" і беруть бойовиків "ДНР" - розвідка Британії

7 січня 2024, 16:03
У сфері внутрішньої безпеки агресора Росії "відбулися потрясіння" у зв'язку з війною проти України, вважають у розвідці Міноборони Великобританії.
Путін, Росгвардія
Росгвардію намагаються зміцнити терористами Каскад із "ДНР" - британська розвідка/ Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, facebook.com/rosgvard

У Росії посилили Росгвардію, яка вважається близькою до Путіна військовою структурою, частиною бойовиків ПВК Вагнер, батальйоном терористів "ДНР" Восток і намагаються для свого зміцнення розпустити донецьке угруповання Каскад, яке спеціалізується на операціях з безпілотниками. Про це заявили в розвідці Міністерства оборони Великобританії.

У зведенні британської розвідки йдеться про те, що Росія має проблеми у сфері внутрішньої безпеки і намагається посилити свої ресурси і особистий склад.

За даними аналітиків, після того як частина ПВК Вагнер перейшла в підпорядкування Росгвардії з жовтня 2023 року, 3 січня 2024 року до її складу увійшов батальйон Восток із "ДНР". Тепер Москва намагається посилитися ще одним угрупуванням бойовиків.

відео дня

"Москва також докладає зусиль для розпуску угруповання Каскад з "ДНР", що спеціалізувалося на операціях з безпілотниками, і підпорядкування його частин Росгвардії", - вказали в розвідці.

Крім того, британці нагадали, що в липні минулого року Держдума Росії дозволила Росгвардіі застосовувати важкі озброєння.

"Нові можливості Росгвардіі, а також посилення досвідченими ветеранами з інших груп, ймовірно, будуть означати значне підвищення бойової ефективності", - підкреслили в розвідці Британії.

Війна Росії проти України

Росія запустила стратегію проти України, сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. За його словами, Москва розпалюватиме конфлікти по всьому світу, щоб відвернути Захід від військової допомоги Києву.

ЗСУ в Євпаторії розтрощили пункт ППО всього Криму. Як розповіли партизани, в результаті удару сил оборони України по російських окупантах 4 січня, було уражено два стратегічних об'єкта загарбників на півострові.

У Харківській ОВА назвали цілі Росії в Куп'янському районі. За словами керівника адміністрації Олега Синєгубова, окупанти спробують захопити Синьківку, щоб отримати потенційну можливість для блокування самого Куп'янська.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти